V březnu jsem si vysela jiřinky ze semen, jsou již pěkně narostlé a kvetou. Máte někdo zkušenosti s přezimováním takto mladých hlíz? Potřebují jiné zacházení než starší rostliny? Děkuji za tipy!
taky jsem je zkoušela přezimovat a úspěšnost tak 50%. asi jsou opravdu náchylnější k vysychání. měly by asi být v nějakém substrátu, třeba hlíně nebo rašelině na nějakém vlhčím místě.
po sklizni by měly být někde, kde proudí vzduch, v průběhu zimy kontrolovat a jakmile se začnou hlízy scvrkávat tak je založte do MÍRNĚ vlhké rašeliny či písku...
Nejlépe až po zmrzlých, nebo zasadit do truhlíku a předpěstovat si je tak.A v květnu už vysadíte pěkně opuštěné zelené rostlinky. Dělám to tak každým rokem a vždy brzo kvetou.Dana
no s jirinkami nemam zkusenost ze semen.. zasadila a oni mi nejak moc nerostly.- ale lilie jsem mela -- ted nevim jak se jmenuje ten druh lilie ale mela na listech male cibulky cerne,,, ty jsem pozbirala a zasadila a rostly ale nekvetly,,tak asi za dalsi rok... uvidime... u jinych lilii jsem ty cibulky nevidela...