vlašťovičník - bradavice



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?) 
1.12.2008 9:49

Bradavice opravdu často recidivují, a to při použití jakékoli metody, včetně dusíku. Nicméně pokud by se nějaký smělý jedinec snažil použít dusíkovou metodu (což nedoporučuji), aplikace se provádí vatovou štětičkou na špejli.

Add. Propolis - je to stejná kategorie, jak přeříznutá fazole a ostatní lidové metody. Ale nic proti nim, na bradavice kupodivu někdy dobře zabírá psychoterapie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 131.51 (?), 17.12.2008 22:31

Propolis má silné bakteriostatické účinky, desinfekční účinky, brání klíčení semen atd. prostě všechny účinky, které včely potřebují, aby ve včelím úle třeba myš, co tam nešťastnou náhodou zaleze a včely ji uštípají, nehnila a nesmrděla nebo aby tam nebyla plíseň a podobná svinstva.  Propolis se začal používat třeba na ošetření ran za první světové války, ovšem prohrál s tehdy zaváděným sulfatiazolem kvůli kolísavým účinkům jako přírodní produkt a častými alergiemi. Rozhodně je ale mnohonásobně účinnější než třeba ta rozkrájená fazole. Videl jsem, jak byly výše popsaným způsobem, přikládáním placiček propolisu pod náplastě na bradavice, vyléčeny úporné bradavice na kloubech prstů rukou, které právě tomu vlaštovičníku a dalším babským receptům odolaly a naopak se množily.. Po bradavicích zůstaly na kloubech jen asi milimetr vystupující "ďubance" které při žádné práci nevadily.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 78.34 (?), 1.12.2008 12:36
Na bradavice dostanete na kožním takovou vodičku, která když se na bradavici kápne tak za cca minutu zaschne a vytvoří na ní takový světlý hladků povlak. Pokud bude aplikovat podle návodu každý den asi 2x, tak za pár týdnů bradavice odumře a při koupání půjde vyloupnout i s kořínkama. Důležité je opravdu aplikovat pravidelně a trpělivě. Žádné řezaní ani pálení není většinou potřeba. Osobní zkušenost.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 94.12 (?), 1.12.2008 13:32

Ono s tou vodičkou je to jednoduché - ale jen někdy. 
Podobně jako Modafen - chřipka z těla ven! A dalo by se říci, že je po problémech s chřipkami. Jenže - není.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Marie Klára - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (187) - 41.2 (?), 1.12.2008 13:37

Osobní zkušenost mám s vlaštovičníkem, dusíkem na kožním i zmíněnou vodičkou, na jejíž název si nevzpomínám. Tenkrát sedmileté dceři z toho nepomohlo nic a bradavice se jí navíc začaly tvořit i na obličeji, kam kožařka několikrát aplikovala právě tu vodičku, dokud nás neposlala na chirurgii.

Chirurg shodně s kožařkou učil mateřskou bradavici na chodidle a doporučil laser. Zákrok stál 800,- Kč, ale byl rychlý, bezbolestný, rána se výborně zahojila a všechny ostatní bradavice po těle postupně beze stop samy zmizely.      

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 82.161 (?), 23.9.2009 18:02

Zdravím.

Přátelé ten vlaštovičník funguje ale ne vždy je po ruce. Bradavice je vlastně kožní ůtvar, kterým organizmus opouzdřuje viry (mám ten dojem, že je to příbuzné oparu) tak aby nemohly škodit organizmu. Ale ty viry nejsou "blbé" a pro svoji výživu pronikají do hloubky kůže tzv. kořínky a to někdy do hloubky 5-8 mm. Výživu čerpají tzv. difůzí mezi kůží těla a bradavicí. Ale právě to, že je oddělěna slabou a tenoučkou blankou oddělující ji od kůže, se dá využít k jejímu odstranění. Tam totiž se dostanou látky ať už z vlaštovičníku a nebo cibule a je s ní konec. Sama cibule je silné rostinné antibiotikum a tato vlastnost způsobí, že je bradavice o "hladu" a postupně uschne.  Já jsem ji měl též na plosce nohy a byl to horor. Když jsem již nemohl chodit a doktoři na mě vyzkoušeli všechno možné tak prohlásili, že to vyříznou. Málem to se mnou seklo, a odporoval jsem. Šel jsem za babičkou a ta řekla buď vlaštovičník a nebo cibule. Tak vlaštovičník jsem neměl ale cibule byla vždy doma. Oloupanou cibuli rozkrájíme na kousky dáme do lisu na česnek (v mládí lis nebyl tak jsem ji musel utřít nožem) a kašičku dáme na gázu a přilepíme náplastí k noze. Necháme nejlépe přes noc, ráno sundáme. Pokračujeme až se nám bradavice sama zmenší a tak jakoby seschne začne se viklat v kůži. Pozor netahat v žádném případě ven násilím!!!!. Musí sama vypadnout. Zůstaly by tam totiž právě ty kořínky a bradavice by se mohla objevit znova No a to je celé. Funguje to znamenitě a komu jsem to poradil tak ji měl v cuku letu venku. U mě to trvalo pokud si vzpomínám tak cca 14 dní. Vladimír Šmíd.    

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
IvanaP - (10) - 181.73 (?), 12.11.2009 11:52

Používání vlaštovičníku na bradavice lékaři vždy silně nedoporučovali. Přesto jsem to jednou zkusila, když nic jiného nezabralo: Kdysi se mi udělaly bradavice na chodidlech, bylo jich hodně a byly nepříjemné. Potřela jsem je mlékem vlaštovičníku jednou nebo dvakrát (už si přesně nepamatuju) a opravdu zmizely.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 16.190 (?), 12.11.2009 13:26

Jak už tady před rokem psal CHemický Alí, někdy pomůže psychoterapie.je už to asi 22let dcera kolem 8let závodně plavala. Bradavice asi z bazénu na noze, dost hluboká, doktorka jí to mockrát vyřízla, vždy se obnovila, pak jí sama doktorka!!! poslala za zaříkávačkou.Ta se nad tím vždy hrozně otřepala, jako, že je jí to hrozně protivné a po druhé návštěvě bradavice zmizla. Přitom dceři její "divadelní výstup" byl šuma fuma-tím chci říct, že asi moc nespolupracovala na tom "psychyčnu" a bradavice fakt hrozná byla pryč.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 143.205 (?), 12.11.2009 13:36

Jo, tak to mohou byt povidacky nasi kacka, a nebo shoda okolnosti.  zpozdena reakce organismu, ale urcite racionalní důvody.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 16.190 (?), 12.11.2009 13:39

Kdyby to bylo jen jednou, tak možná, ale zaříkávačka tím byla pověstná, sama doktorka to o ní věděla

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika