vlašťovičník - bradavice



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                  
host - 162.128 (?) 
30.9.2008 15:17

asi tak, legracni je že jedna skupina lidí zde na foru se málem bojí na zahradu vysadit hlohyni a trnku, aby se děti nepopíchali a druhá jim nakape kyselinu na nohy :=)

Pokud to tak fakt chcete udělat tak si dejte pozor, abyste si nebo chlapec třeba nesáhli do očí (v tom případě okamžitě vymývat Ophtalem a pak na pohotovost). Taky bude dobré si po použití velice důkladně umýt ruce mýdlem (klasickým zásaditým mýdlem, abyste to neutralizovali).  Neberte to že vás chci strašit, to je jen taková deformace nás vystudovaých chemiků, co jsme v té laboratoři pár let prožili a měli možnost s těmi připravky pracovat.  Akle možná si pod pojmem koncentrovaná kyselina dusičná představujeme každý něco jiného, my jsme měli k dispozici skutečně koncentrované chemikálie, které se běžně v obchodech neprodávají, třeba Savo (kyselina chlorovodíková) je tak zředěné, že s ním dělám bez rukavic.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 153.130 (?), 30.9.2008 15:57

Vy jste vystudovaný chemik a myslíte si, že Savo je zředěná kyselina chlorovodíková? To jste tomu studiu teda moc nedal.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 162.128 (?), 30.9.2008 17:22

neberte mě za slovo, paměť lehce slábne, chemii už 20 let nedělám, ale mám ten pocit že za mých mladých let bylo Savo zředěná kyselina chlorovodíková (a třeba v Savu na WC tato látka skutečně je uváděna jako hlavní).

Chtěla jsem tím říci něco trochu jiného - že ač nemám problém se rukama ponořit do lehce zředěné chlorovodice, tak navrhnovanou kyselinu dusičnou bych brala do ruk opravdu s velkým respektem, a ještě opatrněji bych s tím natírala dítě, obzvlašt když má ty bradavice tak hluboko. Jak chcete třeba zabránit, aby se to nedostalo na zdravou kůži? Dáte přes ránu náplast, kyselina se nasaje do náplasti a druhý den má kluk vyžraný obdélníček? Opravdu nevím, zda bych do toho šla. Maso nedoroste. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 242.231 (?), 30.9.2008 18:45

Hele hele, jak se nám to tu rozproudilo. Tak já dodám ten zbytek, abychom se nezaběhli. Kromě opravdu koncentrované kyseliny dusičné z laborky (v malé bezpečné lahvičce-!-) potřebujete, Bohuno, ještě špejli, kterou seříznete na konci do protáhlé špičky. Někde bokem si připravte kousek např. toaletního papíru. Ponořte špičku špejle do kyseliny v lahvičce a udělejte na zkoušku pár doteků na papír, abyste nacvičila koordinaci ruka-oko-leptané místo. Nic se nelekejte, špejle asi trochu zahnědne. Nejlepší je spouštět pomalu kapičku kyseliny, až se vsákne. Ještě čtete? Tak dál: vysvětlete dítěti, že se nesmí hýbat. Pro případ nehody mějte taky lavór s vodou. Držiče dítěte též. Rozvážným pohybem spusťte jednu kapku kyseliny přímo do bradavice; jde to, neb je mírně porézní. Možno přidat ještě jednu kapku. Nejlepší chvíle na tuto práci je večer, po koupání, kdy je pokožka lehce změkčená vodou. Ale ne mokrá, pozor, to by se to rozpilo do široka, což se nesmí stát. Celá procedura trvá asi týden, každý večer totéž. Po týdnu bradavice začne zasychat, scvrkne se a ztmavne. Pak se postupně vyloupne z kůže a je pokoj.

Původně jsem se této rady zalekla, ale po šílené zkušenosti na kožním, kde pracoval velmi starý pan doktor (tlustý smotek vaty-termoska s tekutým dusíkem-nápřah z dálky na synovo chodidlo-syčení-pláč-... atd.) jsem přistoupila na pokus s kyselinou dusičnou. Synovi jsem řekla, ať okamžitě zařve, kdyby to bolelo. Nebolelo to, opravdu to nebolelo. H.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 191.35 (?), 30.9.2008 20:50

Lidi neblbněte! Kyselinou dusičnou se můžete vážně poleptat, Savo je chlornan a babizna M. Treben po revoluci radila ve svých knihách mutlat si vlašovičníkem oční víčka. Laicky je vše na... pováženou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 30.9.2008 23:10

Ani kdybych byla zkušeným lékařem,  netroufla bych si radit něco tak nebezpečného!  Souhlasím - opravdu je to na pováženou.  Zdravím -Daniela.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Bohuna - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 186.113 (?), 1.10.2008 10:18

Tak nevím zda do toho máme jít po těch rozdílných názorech. Syn je už dospělý tak by se snad nehýbal. Tu zkušenost s kožním, máme úplně stejnou. Než jsme tam šli, měl bradavici menší, teď je mnohem větší už i s dětmi a ještě je taková vystouplá. Ten výsledek je ještě horší než předtím. Syn říkal, že půjde ještě jednou k lékaři a pak uvidíme. Má z toho strach. Já bych už asi po těch všech pokusech do toho šla. Zkusím rozhodit sítě, abych věděla kde sehnat kyselinu. Zatím vám všem moc děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 1.10.2008 11:17

kyselina je opravdu hovadina, s prominutím. Uvědomte si, že moderní léky na bradavice jsou vlastně lokálně působící cytostatika, tedy látky zabíjející buňky právě se dělící.

Pokud bradavice recidivují, je prostě nutné chodit ke kožaři častěji. Znovu zdůrazňuji, že se jedná o jev způsobený viry.Proto tak rády bradavice recidivují. Jejich časté typické náhlé vymizení u většiny pacientů v pubertě snad souvisí se změnami v hormonálních aktivitách organismu a změnami v imunitním aparátu.

Pokud jsou Vám metody kožaře málo účinné, navštivte chirurga, nebo plastika a nechejte recidivující bradavici vyříznout i lemem zdravé tkáně.

Je to na Vás razantní? Nemáte rádi krev? Bojíte se , že to bude bolet? Pak ale buďte jistí tím, že tento "radikální zákrok", ze kterého má většina populace v kalhotách je na rozdíl od manipulace a aplikace s koncentrovanou dusičnou kyselino (a riziky s tím spojenými) procházkou růžovou zahradou.

Je nesmyslné myslet si, že postup - á la kyselina něco vyřeší - naopak, s trochou smůly ale můžete dítě poškodit poleptáním a vznikem trvalé jizvy, nebo na citlivějším místě (typicky prsty rukou - hřbety) i poničením šlach a šlachových pouzder. Skvěle pak vypadají deformované prsty zkroucené tahem zjizvených šlach, nebo infikovaná díra jako prase v plosce nohy.  Kdo někdy viděl efekt podobné "samoléčby", usmívat se   opravdu nebude.

Rodiče, kteří se pustí do podobných dobrodružství na svých dětetech bych požádal o využívání  prostého lidského rozumu. Někdy tady postrádám návody, jak doma dítě obřezat , nebo jak zastavit krvácení z haemoroidů pájkou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 64.231 (?), 30.11.2008 9:42

Já jsem kdysi vlaštovičník používal bez úspěchu víc než rok. Lápis byl taky slabý (směs AgNO3 a KNO3) a měl jsem jen černý prst od stříbra. A z kyseliny dusičné (zředěné)  prsty jenom zežloutnou. Jednou mi to pak kolega v laboratoři vypálil kapalným dusíkem. Vůbec to nebolelo a okamžitě to zabralo. Dnes bych šel ke kožnímu a požádal ho o zákrok dusíkem. Na stejný typ bradavic asi zabírá stejný postup.

Mimmo

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 131.51 (?), 1.12.2008 3:36
Na bradavice může fungovat propolis, to je tmel, kterým včely tmelí vnitřek úlu. Má silné desinfekční a bakteriostatické účinky. Propolis se rozhněte v teple, až vznikne malá placička, tou se bradavide obalí a zalepí náplastí. Mění se tak co 3 dny, týden podle síly placičky. Bradavice by měla ustoupit během pár měsíců. Ze začátku a při změně propolisu je třeba dávat pozor na projevy alergie - zčervenání a pálení kůže, propolis obsahuje soubor dost alergenních látek, pryskyřic a pylů.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika