V létě se neudí?



Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 238.24 (?)
29.6.2010 21:33

Do doby, než vyuzené maso vychladne, doporučuji ho ochránit velmi pečlivě hustou sítí, nebo čímkoliv prodyšným, ale tak, aby se k masu nedostaly mouchy. Po vychladnutí bych ho dala preventivně do mrazáku. Jinak už po týdením skladování vyuzeného masa v lednici by se v něm mohly prohánět červy jak palce .

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Jerži - (1) - 45.134 (?), 29.6.2010 20:14, zobrazeno: 25747x

Zdravím všechny kutily i udiče.
Měl bych otázku. Dostalo se ke mě, že se v létě neudí. Tak jestli s tim má někdo nějakou zkušenost. Nebo jestli to je nějký nesmysl. Děkuji všem

   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 81.81 (?), 29.6.2010 20:40

Je to nesmysl.
Některé maso - třeba ryby - se udí prakticky jenom v létě.

      
Fíček - (15) - 168.21 (?), 29.6.2010 21:09

Udí se i vlétě, ale maso, které máte naložené, do uzení Vám nesmí projít teplem nebo se nějak ohřát.Zpracovávat se musí (pokud můžete) při stejné teplotě, jak bylo naloženo,to je chladné

         
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 238.24 (?), 29.6.2010 21:33

Do doby, než vyuzené maso vychladne, doporučuji ho ochránit velmi pečlivě hustou sítí, nebo čímkoliv prodyšným, ale tak, aby se k masu nedostaly mouchy. Po vychladnutí bych ho dala preventivně do mrazáku. Jinak už po týdením skladování vyuzeného masa v lednici by se v něm mohly prohánět červy jak palce .

            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 81.81 (?), 29.6.2010 22:00

Udíval jsem v létě poměrně často. Maso nenakládám tak jako v zimě, nemám větší, dostatečně chladné prostory. Solím nástřikem a maso nechám ve sklepě odležet jen do druhého dne. Maso k uzení dál chladné nezpracovávám, a naopak je před uzením zahřeju - obvykle v horké vodě. Vyuzené maso v pohodě vydrží v lednici 2-3 týdny bez jakékoli újmě na vzhledu či chuti. Na delší skladování je jistě lepší mrazák, třeba ale vědět, že tuk v mase se nezmrazí a tudíž není dobré ani v mrazáku skladovat tučnější uzené příliš dlouho.

            
Kšely - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (216) - 214.135 (?), 29.6.2010 22:36
Každoročně dvakrát za léto udíme, ale problém s mouchami, ev. červy, nemáme. Možná proto, že maso necháme vychladnout v průvanu venkovského stavení. V lednici vydrží alespoň dva týdny, za tu dobu se sní. Je ale pravda, že se říká, že do zimní slaniny se mouchy nedají nikdy, do letní vždycky. A že dřív visela slanina na hambalkách od zimy skoro do podzimu.Šetřilo se s ní. Sádlo z ní kapalo, ale mouchy si jí nevšimly. MH
               
host - 129.96 (?), 30.6.2010 9:26

Na neděli chystám uzení makrel. Už se těším. Taková čerstvě vyuzená voňavá makrelka, to není jako z hypermarketu.

                  
jezevec22 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 242.101 (?), 30.6.2010 10:48

V létě poměrně často vyrábím klobásky. Maso se nenakládá dlouho a nebývá problém s uskladněním.

                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?), 30.6.2010 14:42

Jestli si chcete na uzených makrelách skutečně pochutnat a není Vám líto vyšší ceny, kupte a vyuďte čerstvé - chlazené. Rozdíl je překvapivý.

                     
host - 129.96 (?), 30.6.2010 14:47

Je mi líto vyšší ceny. Věřím Vám. Ovšem i tak si na nich skutečně pochutnám.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika