|
Obrácené otevření okna ve skleníku, 10.1.2012 Mám takto udělané okna na skleníku již několik let, otvírá se mi okno o velikosti 2 x 1,5 m (je z polykarbonátu) a nemám k tomu výhrady. Udělal jsem to takto, kvůli větru, jinak by mi to podebral a vyrval. Tak se mi otvírá po větru.
|  | Ruční secí strojek Agrozet Roudnice, 12.11.2011 Ten strojek jsem dělal postupně, bez nákresu.Nepamatuji si rozměry.Musím ho nejdřív zkreslit a pak bych ho poslal. |  |
|  | Ruční secí strojek Agrozet Roudnice, 6.11.2011  Dodávám fotky toho sázeče |  | Ruční secí strojek Agrozet Roudnice, 2.11.2011 Na jaře jsem dělal pro kamaráda sázeč, protože ho taky nemohl sehnat.Sází s tím řepu, kukuřici i hrách. Vyměňují se tam jen destičky podle toho, co se sází.Dá se tam nastavit i vzdálenost semen (20 a 30 cm). Je s tím docela spokojenej, ale nedělal... celý příspěvek > |  | V létě se neudí?, 29.6.2010 Udí se i vlétě, ale maso, které máte naložené, do uzení Vám nesmí projít teplem nebo se nějak ohřát.Zpracovávat se musí (pokud můžete) při stejné teplotě, jak bylo naloženo,to je chladné |  | Automatické čerpadlo pro zavlažování z nádrže na dešťovou vodu, 28.4.2010 Ještě bych měl takový návrh.Zkusit zařadit před čerpadlo (vodárnu),,škrtící ventil,, který Vám bude propouštět jen potřebné množství vody a tím Vám nebude kolísat tlak.Čerpadlo nebude mít takovou zátěž, ale mohou vznikat bublinky, ale to se dá taky... celý příspěvek > |  | Podpěra pro fazole, 14.4.2010 Já jsem si v tu chvíli nemohl vzpomenout na,,kari,, síť.Mám z ní udělané dvě stěny, jednu pro pnoucí růže, které mi oddělují kompostový prostor a druhou, která mi kryje zeď.A když se to natře vhodnou barvou, tak ani nevíte, že je tam. |  | Podpěra pro fazole, 13.4.2010 A co použít,,betonářskou síť,,.Mám z toho udělanou opěru pro okurky, takovou trojnožku ve skleníku.Používáme to víc jak 5 let, je to stabilní a po sklizni to jen strhám, bez poškození opěry a poskládám na sebe. |  | Vyplatí se dnes ještě pěstovat brambory?, 8.4.2010 Má skleník (polykarbonát) vic jak za 25 000, a myslíte, že se mi to někdy vyplatí?Ale jen to, že je to z vlastní produkce, tak to sotjí za to.Vím co tam dám a když si to vezmu hned, je to to nej. |  | Skleník z polykarbonátu, 7.4.2010 S tím silikonem bych to dole nepřehánel, spíše na hoře.Udělal jsem si taky skleník z polykarbonátu.Pokud to uděláte dole, jak já, zkondenzovala mi tam voda a pak jsem to musel jehlou propichovat, aby vytekla.A ta páska, nevím co jsem to měl, ale za... celý příspěvek > |  |
|  | Automatické čerpadlo pro zavlažování z nádrže na dešťovou vodu, 5.4.2010 Pokud bych se mohl připojit, já mám udělaný vrt a normální zahradní čerpadlo.Z vrtu (asi 5 m hluboko) čerpám tímto čerpadlem do nádrže vodu a potom až se ohřeje v nádrži, tak si ho přečerpávám přez tlakovou nádrzku (tím samým čerpadlem) po zahradě... celý příspěvek > |  | Spirálové tyče, 23.3.2010 Měl jsem podobné problémy se spirálovými tyčemi.Jednak byly krátké a vratké, tak jsem si je udělal z drátu, co je na venkovní uzemění (bleskosvod).Je to sice z tvrdšího materiálu, ale je zde i povrchová uprava a při výšce 170 cm je to perfektní.Musel... celý příspěvek > |  | Lis na malé balíky sena, 8.3.2010 P.S. U té páky si musíte zvolit sám poměr ramen, jednak vůči stlačení a vůči Vám |  | Lis na malé balíky sena, 8.3.2010 Jak jsem již psal, asi 5 minut, ale záleží jak je velká bedna.Ze začátku jen je to horší, ale pak to jde rycheji a seno by bylo dobré trochu prosolovat, jednak kvůli uskladnění, tak i pro zvířata. |  | Lis na malé balíky sena, 7.3.2010  Omlouvám se, ale nedaří se mi to sem vložit.Nejsem s tímto krámem zatím moc kamarád. |  |
 |
|