Uzený kapr



host - 216.241 (?)
29.5.2017 2:07

Uzený kapr je pamlsek, nejdůležitější je podle mě se zbavit vody, tzn. nenamáčet, ale naopak jen nasolit, dosti a pak opláchnout. během naložení i třeba slít vodu, kterou pustí. Stačí 24 hod. pak pověsit do udírny a pomalu sušit do 60°, aby voda odkapala a maso jakoby ztuhlo, pak teprve dodělat. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
            
host - 72.149 (?), 12.5.2014 9:11

Nevím jak to je s kaprem, ale lososi a pstruzi se takto udí.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 12.5.2014 22:52

V jakém smyslu by mohla být nebezpečná?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 114.253 (?), 28.6.2014 16:48

Asi tělní tekutina, neprouzená krev, možní cizopasníci.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 249.105 (?), 13.8.2014 20:22

cudzopasníkov nájdeš len v morských rybách

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 13.8.2014 21:30

Cizopasníkly mají samosebou i sladkovodní ryby. Akorát neznám žádného, který by škodil člověku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 59.47 (?), 14.8.2014 20:44

Na solení ryb před uzením nás norští rybáři naučili tuto vychytávku.Jedna oloupaná brambora se vloží do vody a přisypává se sůl za stálého míchání. Až začne brambora vzlínat, je lák hotov. Laďa  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 15.8.2014 12:37

Není jednodušší, rychlejší a o dost přesnější rovnou říct, kolik je to deka na litr?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 114.253 (?), 15.8.2014 19:14

Určitě jsou různé brambory a různé soli...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 208.140 (?), 28.5.2017 20:00

Dobrý den.

O víkendu jsem udil 2 kapry. Pročetl jsem hromadu receptů, ale výsledek je špatný.

Kapr je hrozně cítit rybinou. Od večera do rána byl naložený ve slaném nálevu s trochou česneku. Udil jsem 4 hodiny 1. hodinu zhruba 60°C, ve 2. hodině zvýšená teplota na 80 - 100°C, 3. hodina teplota cca 60°C a 4. hodina cca 40°C. Kapr je nádherně zlatý, voní udírnou, ale jíst se nedá. Kde jsem udělal chybu? Měl jsem ho naložit do mléka???

Děkuji za odpověď, Jirka Kutná Hora

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 216.241 (?), 29.5.2017 2:07

Uzený kapr je pamlsek, nejdůležitější je podle mě se zbavit vody, tzn. nenamáčet, ale naopak jen nasolit, dosti a pak opláchnout. během naložení i třeba slít vodu, kterou pustí. Stačí 24 hod. pak pověsit do udírny a pomalu sušit do 60°, aby voda odkapala a maso jakoby ztuhlo, pak teprve dodělat. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika