Uzený kapr



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 236.1 (?)
15.8.2014 12:37

Není jednodušší, rychlejší a o dost přesnější rovnou říct, kolik je to deka na litr?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

            
host - 72.149 (?), 12.5.2014 9:11

Nevím jak to je s kaprem, ale lososi a pstruzi se takto udí.

FO

               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 92.38 (?), 12.5.2014 22:52

V jakém smyslu by mohla být nebezpečná?

                  
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 114.253 (?), 28.6.2014 16:48

Asi tělní tekutina, neprouzená krev, možní cizopasníci.

                     
host - 249.105 (?), 13.8.2014 20:22

cudzopasníkov nájdeš len v morských rybách

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 236.1 (?), 13.8.2014 21:30

Cizopasníkly mají samosebou i sladkovodní ryby. Akorát neznám žádného, který by škodil člověku.

                     
host - 59.47 (?), 14.8.2014 20:44

Na solení ryb před uzením nás norští rybáři naučili tuto vychytávku.Jedna oloupaná brambora se vloží do vody a přisypává se sůl za stálého míchání. Až začne brambora vzlínat, je lák hotov. Laďa  

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 236.1 (?), 15.8.2014 12:37

Není jednodušší, rychlejší a o dost přesnější rovnou říct, kolik je to deka na litr?

                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 114.253 (?), 15.8.2014 19:14

Určitě jsou různé brambory a různé soli...

                  
host - 208.140 (?), 28.5.2017 20:00

Dobrý den.

O víkendu jsem udil 2 kapry. Pročetl jsem hromadu receptů, ale výsledek je špatný.

Kapr je hrozně cítit rybinou. Od večera do rána byl naložený ve slaném nálevu s trochou česneku. Udil jsem 4 hodiny 1. hodinu zhruba 60°C, ve 2. hodině zvýšená teplota na 80 - 100°C, 3. hodina teplota cca 60°C a 4. hodina cca 40°C. Kapr je nádherně zlatý, voní udírnou, ale jíst se nedá. Kde jsem udělal chybu? Měl jsem ho naložit do mléka???

Děkuji za odpověď, Jirka Kutná Hora

                     
host - 216.241 (?), 29.5.2017 2:07

Uzený kapr je pamlsek, nejdůležitější je podle mě se zbavit vody, tzn. nenamáčet, ale naopak jen nasolit, dosti a pak opláchnout. během naložení i třeba slít vodu, kterou pustí. Stačí 24 hod. pak pověsit do udírny a pomalu sušit do 60°, aby voda odkapala a maso jakoby ztuhlo, pak teprve dodělat. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika