Uzeni bucek



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18313) - 67.66 (?) 
5.12.2016 16:34

Pak jsou obavy zbytečné. Pokud jste vodu se solí a kořením svařil, pak do lednice nemusíte nakukovat vůbec - nebo jen pro to přeložení masa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
                     
BIMBOTOM - (29) - 41.194 (?), 5.12.2016 18:39
Ano vodu jsem prevaril i s kořením 30 minut.Ano preloziti bych chtel tak po sedmem dni nalozeni a pak ještě jednou po ctrnacti dnech.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 167.98 (?), 5.12.2016 23:15

Dobrý den.Včera jsem naložil 7 KG bučku... a použil jsem na to 1kg klasické soli.
Mam v planu to naložit takhle:

buček jsem potřel česnekem a obalil soli (jako řízek) a necham to 1 den naloženéPo 24 hodinach bude v naloženém mase štáva co maso pustilo, Tak se chcci zeptat jestli tu štávu mam vylít, a zalít převařeným lakem, nebo to mam tu štávu nechat a přilit jenom ten lak?? Předem děkuji za odpověd

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 9.135 (?), 6.12.2016 8:17

Tipuju, že to bude moc slané. Všeobecně se doporučuje aso 20 g soli na 1 kg masa, vy jste dal asi 7 x víc. Šťáva z masa se nevylévá (u nás).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18313) - 11.55 (?), 6.12.2016 10:44

Maso i se šťávou, kterou pustilo, bych co nejdřív zalil 30 - 40 litry převařené vychlazené vody.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 168.31 (?), 6.12.2016 11:51

chapem pan miloš že vasa rada je dobra a cielena k znizeniu koncentracii soli ale tak na 7kg masa 40litrov vody to som este nevidel na to uz treba nejaky mensi sudok hrniec asi nestaci, viktor

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 168.31 (?), 6.12.2016 12:01

rano som pozeral teplotu kde mam maso a bolo -6 stupnov celzia teraz neviem ci tam este prebieha difuzia soli do masa ci sa to uplne zastavi ale nechce sa mi furt behat s hrncom že na noc do garaže kde mam teplejsie a cez den do kôlne kde je chladnejsie

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 167.98 (?), 6.12.2016 12:16

Prave že to smale nebude.., maso jsi veme co potřebuje, už jsem to zkoušel před dvema lety, ale prave jsi nemužu vzpomenout jestli jsem tu štávu vyléval nebo ne...  :-(

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 9.135 (?), 6.12.2016 18:15

No nevím, proti gustu... Maso hodně slané bude zcela jistě, že by se samo o sobě nasolilo jak má, to jaksi neumí. Ale když vám to chutná...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 167.98 (?), 6.12.2016 18:36

jak to vyudím tak napíšu jak to dopadlo... Ale pokud to bude slané, tak jsem mel tu štávu vylít :-) Ja ji tam nakonec nechal :-)  Takže uvidíme...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?13.6.2024
Kouří do místnosti10.6.2024
Traverzy IPE5.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?1.6.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika