Uzené z divočáka



host - 248.128 (?)
18.12.2011 19:35

díky, právě před zvěřinou mě varovali.. :-)) proto ten dotaz.. :-)) a jestli to můžu rozšířit, co dál s těmi klobásami?   I to je řešení.. :-))  díky..

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 248.128 (?), 18.12.2011 19:07, zobrazeno: 40479x

Omlouvám se,  dostal jsem kýtu a přední nohu z divočáka.  První nápad byl naložit a vyudit.  Co myslíte? Lze nelze? Při hledání jsem se dostal na tyto stránky, ale vzhledem k časové tísni nestihnu přečíst diskusi, jestli se to někde řešilo.   Napovězte prosím.  Děkuji.

   
Milan Boštička - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (165) - 119.49 (?), 18.12.2011 19:23

Jestli Vám mohu říci svůj názor tak kupte stejné množství vepřového boku a udělejte klobásy. Jsou výborné.

Nechci vás podceňovat, ale pokud jste nikdy nenakládal a neudil zvěřinu nemuselo by to dobře dopadnout. Jedná se hlavně o nastříknutí masa a způsobu uzení.

           S pozdravem Milan Boštička

      
host - 248.128 (?), 18.12.2011 19:35

díky, právě před zvěřinou mě varovali.. :-)) proto ten dotaz.. :-)) a jestli to můžu rozšířit, co dál s těmi klobásami?   I to je řešení.. :-))  díky..

         
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 18.12.2011 19:49

Sníst, zavařit, zamrazit. V tomto pořadí to upředňostnuji já. Čerstvé jsou super, zavařené jsou výborné, zamražené moc dlouho nevydrží (doporučuji maximálně dva měsíce).
Martin

   
host - 220.54 (?), 18.12.2011 20:07

Z divočáka je výýýborná svíčková, nemá tak suché maso jako ostatní zvěřina (holt je to prase...)...ňam, ňam            Lída

      
host - 248.128 (?), 18.12.2011 20:24

to já vím...:-))   ale s dárcem jsme si domluvili změnu.. :-)) a ta je na mě.. :-) 

to uzené nás láká.. :-), ale každá rada dobrá.. :-))

         
host - 220.54 (?), 18.12.2011 21:15

Koukala jsem na "lovecké fórum", tam píší na dva dny naložit do směsi sůl+pepř+bylinky+olej, pak řádně prošpikovat a udit při 65-70°C 6 hodin (dotyčný udil kousky plece svázané drátem). Jinak to moc nedoporučují, že je uzené maso dost suché a navíc hrozí nákaza životu nebezpečným svalovcem (je nutné veterinární vyšetření). Letos se vyskytl na Orlickoústecku a Pardubicku.

            
host - 248.128 (?), 18.12.2011 21:43

děkuji, o prošpikování se ke mě info již dostalo... :-))  se zbytkem se se sousedem u plotu a společné slivovice domluvíme.. :-))  ještě jednou děkuji...

někdo psal o klobáskách..., lze připojit návod? postup?  i to je mořná varianta..  děkuji.. :-))

                  
host - 54.27 (?), 18.12.2011 22:35

Pokud nebyl upytlačen - což věřím - veterinární kontrolou projít musel, povinost ze zákona. E

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?), 19.12.2011 9:28

 Považuji zvěřinu zá vzácné maso, jehož nezaměnitelná chuť vynikne v kuchyňské úpravě (svíčková, šípková omáčka atd). Pokud je masa skutečně hodně, pak ho lze jistě vyudit či vyrobit klobásy. 
  Já bych maso ze 2 noh naložil do láku (raději vykostěné), tam vydrží měsíc, i déle a dá se použít i vícekrát..
   S uzením zvěřiny nemám zkušenosti, proto bych se toho trochu bál.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika