Udírnu nelze vytopit



tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 114.252 (?)
18.9.2013 22:04

Zdravím,80 st. je ideální stav, sice krátkodobě by bylo vhodno i najet na 90 st.,ale udí se 80 a 70 st.celsia.Zkuste nahřát i krb, cihly jsou studené a krbem pomůžete celý masív prohřát.Když dřevo čoudí, tak má málo vzduchu nebo spíše je mokré, je vhodné používat rok a u tvrdého dřeva dva roky suché.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Stránky: 1,  2   
host - 163.168 (?), 18.9.2013 21:59, zobrazeno: 15408x

Zdravím všechny uzenáře. Mám docela problém, asi před měsícem jsem si nechal postavit gril s udírnou. Teď jsem začal v udírně topit a nemůžu se dostat se stabilní teplotou přes 80 stupňů celsia. Další problém je, že jakmile přiložím polínko na topeniště dojde k velkému vývinu sazí. Může mi prosím poradit co s tím. pavelxhaas@gmail.com

Gril s udírnou
Gril s udírnou
Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 114.252 (?), 18.9.2013 22:04

Zdravím,80 st. je ideální stav, sice krátkodobě by bylo vhodno i najet na 90 st.,ale udí se 80 a 70 st.celsia.Zkuste nahřát i krb, cihly jsou studené a krbem pomůžete celý masív prohřát.Když dřevo čoudí, tak má málo vzduchu nebo spíše je mokré, je vhodné používat rok a u tvrdého dřeva dva roky suché.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 155.64 (?), 18.9.2013 22:51

jaké máte dřevo?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 163.168 (?), 20.9.2013 17:16

Mám olši, vhkost 10-12 %.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
jardo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (89) - 208.38 (?), 22.9.2013 3:46

Nemôže to byť tým, že komora udiarne je príliš tesná? Dym by mal mať možnosť cez komoru prejsť a uvoľniť miesto novému dymu a teplu. Skúste pootvoriť dvere.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 149.89 (?), 22.9.2013 6:15

snad ma komín ne?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
jardo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (89) - 247.159 (?), 22.9.2013 21:07

Podľa tej fotografie by som skôr povedal, že udiareň nemá napojenie na komín. Dym teda musí unikať cez netesnosti na dverách, prípadne tam musí byť nejaký šíber. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 163.168 (?), 22.9.2013 21:39
Udírna má samozřejmě komín, v poslední řadě cihel je jedna vynechává a dým tak jde do komína krbu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 149.89 (?), 22.9.2013 6:17

na uzení se pouzivají peckoviny nejlepe trnka, třešně nebo buk který je dostupnější

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
miroslav partl - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 63.100 (?), 22.9.2013 21:14

Jestli by to nechtělo zaizolovat ten kouřovod. A co se dřeva týče-jakékoliv ovoce a tvrdý dřevo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika