Dřevo na uzení



host - 223.249 (?)
14.12.2010 17:55

Ačkoliv nejsem žádný znalec uzení ani nemám udírnu, přispěji také s něčím. Jako kluk si pamatuji na zabijačky, které jsme pravidelně každý rok dělali.Pak děda nakládalm maso a nějaké době ho vezl na kárce do sousední vesnice k řezníkovi na uzení.Pokud vím, používal dřevo ovocných stromů.Hlavně švestku.Buk ale myslím, že tam dával také.O olši nevím. Uzené bylo vždy super.Od té doby jsem už takové nikdy nejedl.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

         
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 192.100 (?), 14.12.2010 17:35

Za deset hodin tak 3-5 špalků o průměru 20 cm a délce 30 cm.

   
host - 223.249 (?), 14.12.2010 17:55

Ačkoliv nejsem žádný znalec uzení ani nemám udírnu, přispěji také s něčím. Jako kluk si pamatuji na zabijačky, které jsme pravidelně každý rok dělali.Pak děda nakládalm maso a nějaké době ho vezl na kárce do sousední vesnice k řezníkovi na uzení.Pokud vím, používal dřevo ovocných stromů.Hlavně švestku.Buk ale myslím, že tam dával také.O olši nevím. Uzené bylo vždy super.Od té doby jsem už takové nikdy nejedl.

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?), 14.12.2010 18:28

Švestky kdysi rostly všude v zahradách i kolem cest a nebyl problém získat jejich dřevo. Dnes je situace jiná. Stromů je málo a nízkokmeny příliš jádrového dřeva nenabízí. Buk se dnes dá koupit jako palivo snadněji.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika