Dmácí uzený sýr



host - 80.95 (?)
24.10.2013 22:08

Jednou jsem to zkusil a už bych to nedělal. Vůně uzení není skoro cítit.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

      
bošek - (1) - 221.246 (?), 4.8.2018 17:42

S formou naprosto souhlasím.Přesto poznámka.Používám formu na ruský chléb. Nemastím. Tuku je dost i v 30% Eidamu. Po naplnění formy již vyuzeným sýrem ze síta už udírnu nepotřebuji. Použiji troubu sporáku, po spečení sýra tento nožem oddělím od formy /pouze po okraji/, vyklopím a znovu polotuhý dám zpět do formy, kde ho nechám vychladit. Zpět se nepřilepí.

   
host - 227.2 (?), 5.9.2012 16:44

Vezmu syr eidam 30%,rozkrajim na kosticky vetsi, asi 3 krat 3cm dam do udirny na kosicek ocelovy, dratenny treba z fritovaciho hrnce.Tucnejsi, nez 30% ne, uz to neni ono.Pod ten kosicek v udirne dam nadobu o patro nize.Do te nadoby dam 1/3 vahy syra na treba sunky na kosticky, nebo vubec nic a topim cca na 40-50C, jen tak, aby nahore ten syr pomalu tal a kapal dolu do toho kastrolu, treba na tu sunku.Zaroven, jak pomalu taje syr, ziskava uzenou chutMusi to kapat, jako kdyz smrkate do kapesniku.Tj.cele.Vyndam a jime.Jednoduche, zadne puncochy, nic.Snad muj vyklad, popis kazdy pochopi.Topi se nejlepe svestkou bez kury-nutne odstranit kuru pri kazdem uzeni, jinak je maso, ci syr horke, nedobre,dava se polinko dve suche a u udirny mam par polinek v kybliku s vodou.Davam dve sucha a jedno z kyble s vodou.Hotovo, dobrutka,at chutna. 

   
llennox - (2) - 168.17 (?), 6.9.2012 22:21

Sýr si vyrobím doma v kuchyni z čerstvého kravského mléka. Po vyjmutí z formy udím na prkénku cca 3 hodiny studeným kouřem. Žádné punčochy nepotřebuju

Domácí uzený sýr
Domácí uzený sýr
Domácí uzený sýr
Domácí uzený sýr
Domácí uzený sýr
Domácí uzený sýr
      
host - 206.184 (?), 8.9.2012 19:25

Udil jsem se sousedem sýr-taky silon. punčochu nepotřebuju, udili jsme ve starém řídkém prostěradle, udili jsme na závěr na 100 °C a byl výborný, nevytekl, ikdyž jsem si natrohal směs ze sýrů 45% a 48%.

         
host - 226.182 (?), 30.9.2012 13:39

Dobrý den, v sobotu jsem udil sýr aidam 30%.Nakrájel jsem ho na malé kostičky cca 1,5cm.Třetinu se salámem, další s vlašskými oříšky a poslední s grilovacím kořením.Nacpal jsem kostičky do salámového střeva a nechal přes noc nasát kořením.Ráno uzení ve vyhřáté udírně na 60-70C.Sýr má kůrčičku a je moc dobrý.Uzení zdar, Radek.

Domácí uzený sýr
Domácí uzený sýr
            
host - 226.182 (?), 30.9.2012 13:41

      
host - 72.149 (?), 13.11.2015 11:41

Já udím jen ovčí sýr. Také kouřem studeným, jen na roštu.

FO

   
host - 179.30 (?), 9.11.2012 10:52

Uzení v malém   Potřu talíř olejem a na talíř narovnám cik cak nakrájený eidam.Po hodině uzení nebo i méně, sýr vyndám z udírny a počkám až trochu vystydne a stočím z něho ruličku a dám do alobalu a do lednice jako rohlík.Udírnu mám jenom ze soudku 60 litrů nadoře poklici a ve dnu je plotýnka 500 W a dubové třísky přidávám malými dvířky.Kouř uniká netěsnostmi poklice je to OK.Na talíři se vám to vyudí taky a nepotřebujete síťku VENCA.

      
host - 20.22 (?), 13.10.2013 17:16

Sýr je nejlepší udit v uditelném salámovém střevu, koupí se v řeznických potřebách.

         
host - 80.95 (?), 24.10.2013 22:08

Jednou jsem to zkusil a už bych to nedělal. Vůně uzení není skoro cítit.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika