Bůček
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 103.71 (?), 13.2.2013 17:02, zobrazeno: 20465x
Zdravím, bydlím v panelaku a nemám ani balkon. Chtěl bych si vyudit malý kousek bučku. Jak na to? Četl jsem na strankach o solení bez laku, jak se to dělá? Začatečník Dík
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m@rten - (40) - 78.114 (?), 14.2.2013 16:18
Na sucho: Bůčky dobře nasolit směsí pragandy se solí (vetřít do masa), dát do ledničky, každý den obracet, šťávu co to pustí je možno vylévat nebo ne, já to vylévám ať je to max. suché. cca za 5 dní se dá udit.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 226.182 (?), 14.2.2013 16:42
Zdravím, já maso nakládám na 3-4 dny na sucho.Na kilo masa dávám 20-22g soli.Sůl do masa pořádně vetřu a naskládám do nádoby.Po této době převařím vodu se solí (lák, na kilo 50-60g soli) nechám vychladit tak aby lák nebyl teplejší jak maso.Naleji do nádoby a rovnám maso těsně k sobě.Mezi maso dávám na plátky nakrájený česnek.Na kilo masa 20-30g.Vytlačím vzduch, na maso položím prkénko a zatížím žulovou kostkou.Kažkých 4-5 dnů maso přeložím, spodní kusy nahoru a horní dolů.Maso mám v lednici ve které je 3-5C (je k tomu určená).Maso mám naložené 4-6 týdnů podle druhu.Jednou za tuto dobu vymněním lák.Bůček stačí naložit na 4-5 týdnů.Že je maso dobře naložené se pozná tím že při stisku do masa skoro zajíždí prsty a nebo rozkojením největšího kusu masa.Musí mět po celém řezu stejnou barvu.Klidně se ptejte, rpstylle@seznam, cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2
|
|
|