Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ono záleží na tom o jaký výrobek se jedná a z jakého kraje pochází a jaké jsou chuťové návyky. Žádná slanina ani klobása vyuzená teplým kouřem se chutí a trvanlivostí nevyrovná vyuzeným za studena.

Na př. v horských oblastech se běžně používá smrk. Tam, kde to na Slovensku skutečně znám, se klobásy, slanina, šunka udí za studena a jen smrkem, kdo má přidá trochu jalovce, někdy i švestky. Ovčí sýr (oštiepok) udí nejuznávanější bača v tom kraji pouze olší.

Přitom uzení se provádí velmi lehkým kouřem, každý den trochu a hodně se větrá. Důležité, je, aby s kouřem šlo do udírny hodně vzduchu. Takto vyuzená slanina uskladněná v suchu a chladu je po roce při rozkrojení růžová a není zažlouklá.

Oštiepok se mnohdy na salaši udí zavěšený v kolibě pod střechou. V kolibě na zemi se pálí malý oheň. V té místnosti personál slaše běžně sedí a ohřívá se, příp. ohřívá jídlo.

Pokud se týká vrby, rozodně bych se obával ji použít.

F.O.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika