Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Šunka na přiloženém fotu jsem dělal následovně:

Maso z kýty

rychlosůl 2g na 1 kg masa

(někdo rychlosůl zatracuje, ale není tak škodlivá jako třeba výfukové plyny, cigarety, alkohol..)

vhodnou formu na šunku 

sáček na šunku

provázek

Maso naložím do láku, který udělám z určitého množství převařené a vychlazené vody, rozmíchám rychlosůl a maso zatížím, aby bylo zcela ponořené a uložím do chladu, nejlépe do lednice na dobu 48 hodin a nejméně dvakrát maso obrátím. Po této době maso opláchnu ve vodě, nechám okapat a vložím do pytlíku k tomu určeném, pevně zavážu a vložím do formy a dostatečně ji uzavřu. Vkládám ji do vroucí vody, která se formou zchladí na potřebných 80°C a při této teplotě ji prohřívám cca 2 hodiny. Po prohřátí vyjmu z vody a nechám minimálně 12 hodin vychladnout. Šunka je krásně růžová, příjemně slaná. A protože rád experimentuji, tak si občas udělám šunku podpíkanou a to tak, že vyjmutou šunku natřu ze všech stran sladkou paprikou rozmíchanou v oleji a vložím do vyhřáté trouby na 150-170 °C na dobu 20-25 minut až chytí zlatou barvičku. Může se jíst teplá, ale i studená, kde vynikně chuť papriky.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika