Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na jedné ze zahrad, co mám v péči stojí hospodářské stavení, které bylo užíváno jako řeznická výrobna. Tam je vestavek s podlahovou plochou 1,5×1,5 m, který se do 1.světové války používal jako "velká udírna" (malá byla v komíně pece na chleba). Nyní v ní parkuji sekačku a neplánuji, že bych uzeniny ze dvou prasátek a jedné kravičky někdy zpracovával studeným kouřem na sušené salámy (typu vysočina, lovecký,...).

Jinak k těm Petrám - mají ten nejhorší tvar topeniště, který by se dal pro stavbu udírny použít. Horší by snad bylo užití nějakého vyřazeného kotle Dakon či Viadrus. Ledničku bych nepoužíval, protože vykuchat ji a předělat do použitelného stavu je pracnější než vyrobit bednu z OSB desek nebo překližky. Luxusnější provedení by bylo, necat si u klempíře vyrobit plechovou bednu, protože falcované spoje lépe těsní než spoje na sraz desek (i v pípadě dorazů natřených fermeží). Největší únik kouře však bude v době otevřených dvířek pro kontrolu a manipulaci s masem/klobáskami.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika