Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pro prosolení, je hlavně důležité solení "nasucho" aspoň 7-9 dnů pro kusy o váze cca 3/4kg, nejlépe nasolit směsí soli a česneku  - 20 gr soli a 20 gr. prolisovaného česneku na 1 kg masa, tuto pastu vetřít do masa, uložit do lednice do nádoby při   +/- 1 cca 3 st.  stupních Celsia,/teploměr stojí 50 kč/,přikrývám alobalem, pak nejlépe rozkrojit jeden kus napůl a hned vidíte jak je maso prosoleno, také upéct krátce plátek na pánvi není na škodu, když je maso kvalitní, je to voňavá chutná záležitost, je-li maso stejně zbarvené i uvnitř, můžeme zalít lákem /nedočkavci do udírny/-opět 20 gr.soli na litr nepřevařené vody /= 2%/.Dodržíte-li teplotu a použijete vychlazený lák, tak není třeba měnit, kdyby se začalo "něco" nezvyklého dít, rychle s masem do udírny, ale trvá li zápach, tak investici oželet, neriskovat a začít až to přebolí znovu a lépe :D

PS maso při zalévání není třeba omývat, růžové zabarvení láku nevadí, zato pěna ano.pro milovníky slané chuti stačí 25 gr, jak na maso tak do láku, více už zcela potlačí chuť masa a cítíte jen slanost.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika