Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Zdravím, tak i já připojím své poznatky z prvního uzení.Koupil jsem tři kousky krkovice bez kosti,(cca 1,25kg) kus.Naložil jsem na sucho do lednice na 3dny(20g kuchyňské soli na kg.Poté jsem dal maso na 18dní do laku 25g soli na litr.V lednici 4st.Celsia. Před uzenim jsem maso rozvlažil v teplé vodě cca 30min. Osušil jsem ho a vložil do vyhřáté dřevěné udírny na 60st.Celsia.1,5 hodiny na 60,potom 1h. Na 80st. A pak 10 hod. Na 60 st.Bohužel maso nebylo ve středu hotové..Tak jsem ho vrátil do udírny na dalších 5 hodin a cca 70st.Po vyndání bylo ve středu lepší ale stále to nebylo ono..Jakou teplotu a dobu by jste v takovémto případě doporučily? Chystám se koupit další maso Tak snad to vyjde...
S pozdravem Jakub.