Nelze připustit



Stránky: 1,  2   
host - 91.114 (?) 
6.3.2016 23:28, zobrazeno: 28615x

Mám šest samic a dva samce, osm měsíců se snažím o připuštění různými způsoby, ale to se mě nedaří a nevím proč.Jednu samici jsem dal i jinému chovateli a ten má stejný výsledek.Samci se snaží, ale samičky stále nechtějí, ikdyž jsou u nich nastěhovány i několik dní.Králíky chovám již více jak 20 let, ale toto nepamatuji, Mám podezření zda to není očkováním proti moru a mixomatoze.Může mě někdo poradit jak dál.Děkuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 157.239 (?), 7.3.2016 6:32

Spíš budou holky zasádlené-dejte info o Vašem stylu krmení-složení, dávky, fíglech, jak chovná zvířata povzbuzujete k páření. To dlouhodobé společné soužití je už kapánek za hranou! S.P.,Ch.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 91.114 (?), 8.3.2016 16:46

Zasádlené určitě nejsou, jedenu jsem použil pro zkoušku do kuchyně a ta byla prostá sádla.S krmením mám po těch letech snad zkušenosti.Dostávají naklíčený oves, řepu,občas chleba, seno, vyjímečně granule.Pokud jsem měl čerstvý celer na zahrádce byl jejich, obdobně mrkev, kapustu atd.,letos měly toto až do ledna, protože nemrzlo.To, že jsem ji nechal u samce na dva, tři dny bylo jen ze zoufalství.Takže krmením?,no nevím.Přesto děkuji za reakci.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 157.239 (?), 8.3.2016 18:44

U nás-na Hané, byla a je v krmné dávce micáků jedničkou zrnina zvaná ječmen... Ta úvaha, že jádro pudla může být ukryto v očkovánícool? Očkujete dlouhodobě, nebo jste měl v chovu nemilou příhodu, na kterou jste zareagoval vakcinací? Zkusmo poražená samice měla reprodukční orgány v jakém stavu? Tuk byl v normálním množství, nebo nula-ani kolem ledvin, nad lopatkami, v hrudním koši, měla v minulosti mladé, jakého věku-stáří jsou Vaše chovné kusy, hodil jste oko na pohlavní orgány zvířat?... S.P.,Ch.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 6.110 (?), 8.3.2016 20:04

a co takhle hlídat říji? mají pohlavní organ zrudlý či svetlý? Pokud prokrveny (zarudlý) tak je ideální doba..  taky mám tento problém, ale jakmile ohlídam toto období tak se zadaří.. jinak citace :

"Nutno také dodat, že říje je sezónní záležitostí. Nejčastěji se u samic vyskytuje od konce zimy do konce léta. Mimo toto období se prodlužuje doba mezi jednotlivými cykly, říje není tak nápadná a někdy se ani nedostaví. Je to zapříčiněno zimou a zkracujícím se světelným dnem. Nejčastěji se říje nedostavuje v podzimních a zimních měsících (říjen-prosinec), kdy je připuštění a následné zabřeznutí samice velice obtížné."

Více zde: Říje králíků - období pro připouštění!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 84.190 (?), 9.3.2016 11:35

Tak mě se okotily 3 samice v listopadu.Dvě jsem připustil znovu a ta třetí nechce.Buď už je a já jsem to považoval za nedokonalé, protože u nich stojím a nebo mají sezonu moje králíci obráceně.Tak měsíc počkám a uvidím.S tím sádlem taky nějak nesouhlasím.Nejen hubené ženy mají děti. Králík je drahé maso.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 91.114 (?), 11.3.2016 11:34

Očkuji dlouhodobě, nemilou příhodu jsem měl snimi tak před 15ti lety.Poražená samice již jednou mladé měla.Tuk nebyl nula, to snad ani nejde, na těch partyjích co píšete, nějaké minimální známky tuku samozřejmě byly, jinak by byla snad podviživená.Reprodukční orgány(vaječníky),měla čisté, nezarostlé,možná malé, to však neumím posoudit.Pohlavní orgány mají bledou barvu.Stáří samic je 12 měsíců a více, nejsou z jednoho vrhu.Děkuji za reakci.J.T.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 32.14 (?), 11.3.2016 14:14

Zjednodušeně, světlé pohlavní orgány = není říje.

V období říje/tužeb se pohlavní orgány více prokrvují, to znamená, že jsou červenější a ev. i mírně nateklé.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 32.14 (?), 7.3.2016 9:36

Nevím, co je u Vás příčinou. Naši samci s úspěšným skákáním nemají problémy (se samicemi jiných chovatelů), nechávám je tak cca čtvrt hodiny spolu, víc není třeba.

Ovšem s jedním králíkem-samcem to nefunguje. Je úplně jedno jestli je samice štíhlá nebo baculatá. Měl jich už několik a nikdy se to nepovedlo. Dokonce mi hupsnul i k mé samici, aniž bych o to stála a taky nic.

Barborka je velice potentní a hodně aktivní, někdy až příliš. Je to jen můj odhad, ale jediné, co mi připadá v jeho případě jako důvod, je jeho velikost. Oproti všem samicím velkým, menším, on je velmi veliký a tak to fyzicky nezvládne trefit. Možná je to jinak, ale mě to tak připadá.

Už to tedy nezkouším, protože králíci jiných chovatelů nebývají vždy v nejlepší kondici a je to příliš rizikové pro můj chov.

To zda by mohlo mít očkování takový vliv nemůžu posoudit, protože v našem případě to přičina být nemůže jelikož neočkuji... zatím se k tomu odhodlávám, vakcíny zatím čekají v lednici.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 111.195 (?), 30.12.2016 9:41

Dobrý den. Samici týden před připouštěním dejte do druhého kotce - co nejdál od samce a toho původního, pokud možno na světle co nejdéle, přidejte krmení - udělejte jí "dobře". Po týdnu ji dejte k samcovi, ale v klidu, měla by jít. Pokud ne, vrátit a ubrat krmení, za týden k samcovi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika