|
Špičaté zelí
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2755) - 208.138 (?), 27.1.2023 21:09
Studentské časy. Docházejí peníze, ale my jsme mladí, trochu pracovití a hodně skromní. Kdeže ty roztáté ledovce jsou.
Ale z pohledu mého věku mi to nějak nesedí. Špičaté odrůdy zelí nejsou na trhu zase až tak dlouho. Vy musíte být mladší ročník, že?
Milan HP
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 7.2.2023 17:46
Kysané zelí ze škopku taky občas do sálátu použiju i s těstovinovou přílohou, která zůstane od oběda. Ale jinak zelí v čerstvém stavu dost nadýmá a zelný salát lehce tepelně opracovaný vařícím nálevem a nebo vodou mi zase nechutná, když není dobře zaležený ve sklenicích a zavařený. Takže raději zelí jako vařenou přílohu k masům a nebo kysané jako náplně do bramboráků.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2755) - 208.138 (?), 8.2.2023 9:21
Já to řeknu slušně: raději párkrát pustím větry než sním salát ze spařeného zelí.
A bohužel ke kysanému zelí jsem nějak nepřilnul. Co mi ale chutná je čalamáda: zelí, papriky, cibule a mrkev.
Ideální by bylo mít vhodné podmínky pro skladování zelí. Ale ten můj sklep má víc jak 90%ní vlhkost a zelí mi tam hnije. A vysušit sklep nedokážu.
Milan HP
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 8.2.2023 10:43
Nejlepší je čerstvé zelí postrouhat nasolit a nechat pár hodin zaležet, ale to už by nebyl studentský mls, protože někteří lidi jsou dnes úplní fanatici do zdraví a sůl je pro ně stejné zlo jako řepný cukr. My máme sklep spíš suchý a dáváme tam nádoby s vodou, protože na uskladněných produktech je to poznat. Třeba dnes máme vlhkost 65%. V první místnosti jsou po další mrazivé noci už jen 2,5 C plus a ve druhé za třetími dveřmi a zděnou příčkou je aktuálně plus 5 C.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2755) - 208.138 (?), 8.2.2023 16:19
Přesně. A pak přidat cibulku či cibuli, trochu cukru (ať si říká kdo chce, co chce), olivový olej a šťávu z citronu či limetky. A Murdoc je tak akorát křupavý. Ňam.
Při vlhkosti 60% mi stále ještě zelenina vysychá. Mám ji doma v pokojíku při teplotě kolem 10°C, ale jak venku mrzne, vlhkost klesá. Nádoba s vodou moc při té teplotě nepomáhá. Teď je tam jenom 45%. Takže co se dá, nechávám na záhonech - kořenovou zeleninu zasypanou vrstvou hlíny (pór, celer, mrkev, růžičkovou kapustu), jenže zelí nemá šanci. Můj sklep je teplotně i v mrazech tak na +2 až 3°C a v parném létě tak do 13°C, což je ideál. Ale ta vlhkost to totálně kazí. Je kamenný a těžce do něj zatéká.
Milan HP
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 8.2.2023 18:02
Kořenovou zeleninu dáváme do plastových barelů a zasypáváme pilinama. Taková oprava to není jenom tak a neodborný zásah do starého sklepa to nechci ani domyslet, ale proti zatékání je dobrá nopová folie.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
7 způsobů, jak zvětšit malou zahradu
Podívejme se, jak zvětšit malou zahradu. Zelená barva je mnohem silnější, než si myslíte. Je spojová...
Výjimečné rostliny, které nemusíte téměř nikdy zalévat!
Pokud žijete v suché oblasti nebo se chcete podílet na ochraně životního prostředí vysazením zahrady...
10 úžasných bylinek, které můžete stříhat a budou se vám vracet
Trvalky jsou vynikajícím způsobem, jak si udržet zásoby čerstvých bylinek, aniž byste museli každou ...
|
|
|
|