Mravenci na kořenech kedluben
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 96.154 (?), 29.4.2009 8:15, zobrazeno: 13345x
Dibrý den, na kořenech kedluben se mně hemží mravenci a patrně buďto vlivem jejich kyseliny, nebo tím, že kořeny žerou, celá rostlinka uschne. Občas se na kořeni objeví i malá bílá vajíčka. Můžete mně, prosím, poradit, co s tím? Předem děkuji za radu. David Háp.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 217.106 (?), 27.7.2009 13:45
Mám obdobný problém s meruňkou a trávníkem (neusychají, ale chřadnou).
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 19.199 (?), 30.5.2016 21:23
Mám stejný problém, mravenci si na stonku kedlubny udělají jako malé mraveniště, ta vzápětí zežloutne a uhyne. Už jsem přišla o 25 kedluben, 10 růžičkových kapust a teď se pustili i do kadeřábku. V drogerii mi doporučili sprej proti mravencům - bohužel nulový výsledek.Neví někdo, co dělat? Díky.Dana
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.249 (?), 31.5.2016 13:18
Mne napadla korene hlubovin kvetarka kapustova, male biele larvy, a pozorujem aj mravcoch pri napadnutych rastlinach, zrejme tie mravce su sprievodny jav. Dufam, ze to nepostihne vsetky rastliny. Odporuca sa zalievka, basudin, diazol, ale tie sa uz nevyrabaju. Ani nemam velmi zaujem liat ku korenom chemiu, ked uz sa budu tvorit hlavky, tak neviem co s tym?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 252.4 (?), 1.6.2016 9:54
V malém se to dá řešit i tak, že rostlinu vyrýpnete osprchujete kořeny a do mraveniště nalijete celou konvici vroucí vody. Ale pokud jsou mravenci jen průvodní jev, nastěhují se vám tam jiní.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 19.199 (?), 2.6.2016 0:06
Asi s tím nic nenaděláte.,Já jsem zkusil najít hlavní úkryt mravenců - měli ho pod všemi dlaždicemi v chodníku, které byly pouze volně ložené.Všechny jsem odkryl, prolil vřelou vodou, mravenců ubylo ale konec ještě není.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|