Brokolice: vitamina nebo hybrid?



kreketuse - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (464) - 156.17 (?) 
4.6.2013 14:06, zobrazeno: 4884x

Koupil jsem omylem semena brokolice apolena F1, namisto planovane vitaminy. (paragon nemam ale i tam si rikam ze by melo smysl vynutit si vymenu za vitaminu) Rad bych slysel enjake chvaly ve prospech F1,sma z toho nadseny nejsem. Predpokladam ze u F1 jde presne o tu odrudu co se prodava na kramech. Tedy krizenec brokolice a kvetaku. Mam proti nemu 2namitky. Jednak mam s nim spojeny nic moc zapach(typicky pro kupovanou zeleninu), navic s pestovanim kvetaku nemam dobre zkusenosti(zabira spustu mista celou sezonu a pritom nemusi ani nic urodit), kdezto s brokolici dobre, je nenarocna. Krizenec by mohl byt narocnejsi a navic predpokladam ze poskytuje v podstate jen jednorazovou sklizen. Sekundarni ruzice ma mnohem prtavejsi ruzice nez vitamina.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 14.199 (?), 4.6.2013 14:27

Nevím, neznám původ brokolic v obchodech. Mně se nejvíce osvědčily hybridy Kermit a Corvet. Už se možná nemnoží. Jsou kompaktní a spolehlivé. Ani nemám problém s jejich chutí. Vitaminu jsem kdysi zkoušel, ale mimo několika dlouhých ťopek s poupaty z toho moc užitku nebylo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
kreketuse - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (464) - 156.17 (?), 4.6.2013 14:53

tedy v tomto pripade jde take o svtle zeleny krizenec s kvetakem a sklizen je jen jednorazova hlavnich hlav? je fakt ze ta tmave zelena vitamina ma chut nekdy az moc vyraznou a do hořka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.2 (?), 4.6.2013 16:07

Nevím, o křížení brokolic nic nevím. Všechny které jsem pěstoval byly F1, pokud si pamatuju. Boční výhonky taky dělaly všechny, některé dřív, některé později, některé víc, některé méně. Když jsem nepotřeboval záhon a nechal je tam, byla druhá sklizeň někdy i významná.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika