Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Docela se mně d g/mačí pěstovat zeleninu z pozdních výsevů po uvolnění rostlin I.trati a tak jsem) se rozhodl, zkusit pěstovat i zeleninu ozimou, vysetou v pozdním létě a přezimující ve fázi nedospělých sazenic. Již loni jsem zkoušel přezimující špenát (výborné) a také ozimý salát Humil (nepovedl se mně (nevěděl jsem, že je ho třeba ve dnech bez mrazu ob čas zalít, aby pomalu rostl).

Letos chci tento sortiment rozšířit o ozimou cibuli. Mám už semena Hiberna a Augusta, dnes jsem dostal Senshyu yellow. Sazenice předpěstuji doma, vysadím na volný záhon. Ještě nevím, jestli záhon nakryji bílou netkanou textilií (běžný typ 19g/m2). 

Špenát nechám růst na volném záhoně a zakryji ho netkanou. Nějaká semena ještě mám, ale pokud to nebude stačit není problém nějaká si koupit. Asi je jedno, která odrůda to bude.

Semena kapusty Arkta sháním po obchodech v Brně. Nechce se mně platit za poštovné z internetových obchodů.

Květák mám slíbená nějaká semena, zatím nevím co za odrůdy to bude. Pokud v tom nebude odrůda Galleon, tak si ji zkusím objednat z GB. Počítám s dost rozsáhlým pokusem pěstování, jeden záhon košťálovin chráněný jen položenou bílou netkanou a jeden záhon nakrytý tunelem (záclona ještě překryta speciální netkaná textilie 50 g/m2 (snad chránící proti mrazu). Mám ji již objednanou 50 m x 3,2 m. Není až zas tak drahá cca 7,- Kč za m2.

Asi zkusím také nějakou brokolici, asi tu co mám teď na záhoně- Steel 1

Ze salátů budu pěstovat znovu ten ozimý Humil (volně na záhoně kryytý jen netkanou) a také jeden z velmi ranýc Král Máje nebo Deon (zkusím volně i v tunelu).

Zajímá mne, jestli se někdo zabýváte pěstováním ozimých zelenin a jaké máte s nimi zkušenosti, případně co jiného by šlo takto pěstovat. Předem děkují za každou připomínku. Hledám inspiraci.

           Vladimír

PS.: Budu mít přes zimu dva tunely, přes které jen přehodím tu textilii. Ten vlevo budu muset ještě dodělat, záclonu upevnit tak jak je to na tunelu vpravo.

.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika