Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vysévám všechno stejným způsobem. Místo sadbovače používám kelímky od kávy z automatů, které mám ještě rozdělené na čtyři samostatné díly. Teplotou výsevů jsem se nikdy nezabýval, mám na skříni cca 24 °C (více méně je to všechno ve tmě), Kelímky naplním substrátem cca 2 cm pod vrch, do kadého dílu položím na povrch jedno semínko a zakryji to celé sklem. Za tři dny to zkontroluji, většina semen už má klíčky a tak to zasypu jemným substrátem a dám to ven na světlo, aby se sazenice nevytahovaly (už bez skla). Je třeba to opravdu pohlídat a podívat se na to hned ráno po třetí noci. Jinak se může stát, že rostlinky z vyklíčených semen se v té tmě vytáhnou a je problém se zasypáním. Květák a všechny košťáloviny, které jsem letos 18.6. vysel vyklíčily 100% a už týden je mám vysazené na zahradě. Pro ilustraci přidávám fotku z dnešního rána, výsev salátů Král Máje a Deon z neděle odpoledne. Teď to zasybu a dám na balkón. Semeny salátu jsem nešetříl, takže jsem dával dvě i tři semena na buňku (vyjednotím to jak vylezou). Ještě přidávám obrázek vztahu výsevní teploty a počtu dní za jak dlouho zelenina vyklíčí. Nepozoruji tam, že by teploty kolem 25 °C (82 °F) měy nějaký negativní vliv na klíčení.

           Vladimír

PS.: Můžete trochu nastínit, jak ten Váš pokus s těmi ozimými květáky bude vypadat? Měk bych zájem také něco takového zkusit.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika