Hořka řepa
|
|
|
|
|
 |
 |
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1410) - 179.38 (?), 22.9.2014 12:28
Pořád mi ale není jasné, proč ty brambory pěstujete 3 roky po sobě na jednom místě a ty plochy nestřídáte?
Pokud bych každoročně brambory sadil na jiné místo, musel bych novou, zatravněnou,utuženou půdu zorat, drny obrátit, a počkat až zetlejí.Že bych obměnil kultury nepřichází v úvahu, jiné vhodné kultůry na výměnu pozemku nepěstuju.Přetvořit louku na pole je technologicky, finančně,časově náročný proces.Tři roky bramborové čeledi na jednom stanovišti stačí.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.144 (?), 22.9.2014 12:44
Mohl byste mit 2 stejne pozemky a stridave na nich pestovat brambory a zelene hnojeni. J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.144 (?), 22.9.2014 15:55
Zkuste popremyslet i o nejake pozdnejsi odrude, napr. Jelly - lakavy vzhled, vysoky vynos. Mozna byste mohl trochu zmensit obdelavanou plochu. J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.144 (?), 22.9.2014 16:28
Ceny stoupaji prakticky u vseho, spis bych premysel, jak to delat efektivne, coz mi Vas zpusob neprijde. J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.144 (?), 22.9.2014 16:43
Taky mam rad brambory, ale to s efektivitou pestovani nesouvisi. A jsou mnohem drazsi komodity - ovoce, zelenina, maso - nez brambory. J.R.
|
|
 |
|
 |
 |
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1410) - 179.38 (?), 22.9.2014 18:29
Plodiny první tratě vyžadují každoroční hnojení hnojem...logicky,kdyby každoroční hnojení nevyžadovaly,byly by to plodiny druhé,nebo třetí tratě.
Prozraďte efektivitu pěstování brambor, jakou používáte Vy.Nezajímá mě obměna polerole v tříletém cyklu, mimochodem kterou by jste měl vyzkoušet.Zajímá mě jak hnojíte brambory-zeleninu první tratě, která hnůj každoročně vyžaduje.Čím nahrazujete hnůj, jaké jiné hnojiva používáte, zda používáte každoročně zelené hnojení, vápenatá hnojiva.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|