Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jakon dá při pěstování asi tolik práce jako jiřiny, se kterými je příbuzný, i jeho hlízy vypadají podobně. Hlízy má dvojí, jedny jsou na jídlo a druhé na pěstování. Ty na pěstování vypadají asi jako hlízy topinambur. Na jaře se z nich nařežou kousky asi velikosti ořechu, zasadí do kelímku a při pokojové teplotě asi do týdne začnou růst.  Po zmrzlých se vysadí ven do sponu cca 60x60. Mohou se přihrnout jako brambory. Na podzim - až jim zmrzne nať - se vykopou. Uskladnit se dají ve sklepě, aby moc nevysýchaly je dobré dát každý trs do igelitového pytle (např.na odpadky). Lepší je nezavazovat, aby neměly zase moc vlhko. Po zkonzumování jedlé části se zase koncem února nařežou z rozmnožovací části kousky na sázení. Z jednoho trsu je jich asi 25. U nás ho nejraději konzumujeme nakrájený na kostičky ve směsi s jablky, pomeranči či ananasem. Je dobré ho zakápnout trochou citronové šťávy aby nehnědnul. Prý se dá i vařit a nebo péct - to jsme nezkoušeli, zatím jsme ho snědli za syrova.  Nerozvaří se ani při dlouhém vaření (odpad při zpracování jsem vařil slepicím).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika