Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.6 (?), 24.8.2016 20:40
Raz za 2-3 roky zatúžim stať sa veveričkou. Nie, nejde o zoofilnú úchylku, ale o problém so znižovaním 2 veľkých ihličnanov ktoré máme na dvore. Je nad nimi elektrické vedenie a preto ich treba držať pod jeho úrovňou (vždy zaznie otázka "Ktorý blbec tam natiahol tie drôty?", nikdy nie "Ktorý blbec tam tie stromy vysadil?". Samozrejme že drôty tam boli skôr :-)). Pred rokmi som objednal z mestského podniku služieb orezanie týchto stomov. Prišli traja borci s výškovou plošinou. Triezva bola len tá plošina, borci mohli mať dokopy tak 7 promile. Nakopli krovinorezy a začali jeden z tých stromov doslova prasiť. Ja blbeček som sa tomu asi pol hodinu prizeral, vrodenú plachosť som prekonal až keď jeden z borcov prefikol drôt vedenia mestského rozhlasu. Poslal som ich aj s plošinou do teplých krajín a zapovedal sa, že na stromy budem siahať len ja. A tak podstupujem každé 2-3 roky šplh à la veverička pomedzi konáre až na vrcholec stromu. Inak to nejde, rebrík (má výšku 3,75m) na to nestačí, ako vidíte na jednej z fotiek. Preto nabieham s výbavou ktorú vidíte na ďalšej fotke (na nej je len moja ľavá ruka, v druhej ľavej držím foto-mobil). A s týmto prosím to zakaždým orežem, aby vrcholce stromov boli dostatočne ďaleko od elektr.drôtov a zároveň zostal ako-tak zachovaný ich tvar. Tento príspevok píšem preto, lebo dnes som zasa túžil byť veveričkou... Ale už ma to prešlo. No povedzte, nebolo by škoda tie krásne stromy odstrániť? IH
|  |
|