Menší jehličnaté stromy

krtonoška - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (56)
27.8.2007 21:49

jasný..ohledně té reklamy,

jasný skladba stromků, jsem rád, že jsem trefil první dva dobře... pořídil jsem si pinus nigra, budu pokračovat ve výběru a snad se mi povede udělat část zahrady s vůní lesa tak, aby nepřekážela zahrádce zeleninové a ovocným stromům.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

krtonoška - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (56), 27.8.2007 18:47, zobrazeno: 20895x
Vážení zahradníci, prosím o radu ohledně jehličnanů a možná i listnatých stromků,keřů na zákoutí zahrady cca 10x10 metrů......rád bych si tam udělal příjemné zákoutí, ale bohužel všechny jehličnany jsou vyššího vzrůstu...nechci prosím žádné jehličnaté tisy, listnaté buksusy...tyto stromy patří (vali) na hřbitovy. Místo je slunné a celkem i dosti suché..zavlažovat však není problém. Měli by být bez většího řezu a úpravy...tak jak příroda sama dokáže. Poradí někdo kombinaci...či odkazy na WWW stránky k nahlédnutí. 

host - 40.80 (?), 27.8.2007 21:21
Plocha 10x10 m je dosti velkou plochou k vytvoření nádherné zahrady s řadou kultivarů jehličnanů /borovice, smrčky, jalovce/ které nemusí být vyšší než 3 m. Pokud je plocha sušší, jak píšete, volil bych např. některé borovice černé /pinus nigra/ nana, helga, apod. spolu s některými z půdokryvných jalovců, které snáší rovněž sušší polohy. Budete-li ochoten i zavlažovat, nic Vám nechybí k doplnění kompozice některým z japonských javorů a za pár let máte zahradu, kterou Vám budou závidět. Pokud zvládáte vyhledávání na internetu hledejte na webových stránkách zahradnictvích informace o kultivarech /výška, šířka, nároky na půdu, oslunění/ apod. Protože jsou zde citliví na reklamu, nelze uvést žádné konkrétní odkazy, ale vyhledávače vám pomůžou.

krtonoška - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (56), 27.8.2007 21:49

jasný..ohledně té reklamy,

jasný skladba stromků, jsem rád, že jsem trefil první dva dobře... pořídil jsem si pinus nigra, budu pokračovat ve výběru a snad se mi povede udělat část zahrady s vůní lesa tak, aby nepřekážela zahrádce zeleninové a ovocným stromům.

host - 40.80 (?), 27.8.2007 21:59
Pozor na tu borovici černou, pokud je to normální obyč nigra tak bude dost velká!!! klidně i 12m.  Docela pěkný přehled mají na německém webu  http://www.helmers.de/pflanzen/nadelgehoelze/  nebo pan Kostelníček http://www.kostelnicek.com/zahradnictvi/ nebo také pan Sláma http://www.wbgarden.com/ ale je jich celá řada...

host - 56.217 (?), 12.10.2007 12:47
Taky bych uvedla jako příklad ty předchozí 2 české adresy, to jsou velcí odborníci na zakrslé jehličnany a čarověníky. No a tyhle rostliny by právě mohly vyhovovat vaší představě. Jmenovat jednotlivě ani nejde, ale od každého druhu - Pinus, Picea, Abies, Larix jsou nádherné kultivary zakrslé - většího i menšího vzrůstu. No a ty pak mají i zahradnických centrech...

host - 162.128 (?), 12.11.2007 17:41

Hezky by tam mohly vypadat i previsle kultivary, treba previsly modriv, nebo je nadherny previsly Cedr. Pred to  predsadit neco nizsiho - zakrsle smrcky (nidiformis), existuji zakrsle cedry, modriny, borovice kleč, nebo pro oziveni levandule, bohysky, salvej...

Z listnatych japonske javory, a pak ruzne kere - kaliny, vajgelie, hortenzie, trojpuky, čilimníky, svidy... moznosti je kvantum.

Co treba okrasne travy (/miscantus sinensis), ty nadherne narostou, kdyz fouka vitr tak šumí jak rákosí u rybníčka.

Nejlepe je nakombinovat jehlicnate a listnate, listnate tomu dodaji zivot, porad se meni, a jehlicnate s travinami tomu dodaji tvar pres zimu, aby tam bylo neco videt.

host - 210.46 (?), 16.8.2010 10:54

Prosím poraďte, buxusy mám nádherně tvarované do tvaru koule a nyní jsou nějak nemocné, některé lístky se kroutí do tvaru koule, uvnitř keř prosychá a listy opadávájí, nevím zda je to plíseň či napadení nějakým parazitem, jak ošetřit. Děkuji.  Marie

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz