Menší jehličnaté stromy
|
|
 |
 |
host - 40.80 (?) 27.8.2007 21:21
Plocha 10x10 m je dosti velkou plochou k vytvoření nádherné zahrady s řadou kultivarů jehličnanů /borovice, smrčky, jalovce/ které nemusí být vyšší než 3 m. Pokud je plocha sušší, jak píšete, volil bych např. některé borovice černé /pinus nigra/ nana, helga, apod. spolu s některými z půdokryvných jalovců, které snáší rovněž sušší polohy. Budete-li ochoten i zavlažovat, nic Vám nechybí k doplnění kompozice některým z japonských javorů a za pár let máte zahradu, kterou Vám budou závidět. Pokud zvládáte vyhledávání na internetu hledejte na webových stránkách zahradnictvích informace o kultivarech /výška, šířka, nároky na půdu, oslunění/ apod. Protože jsou zde citliví na reklamu, nelze uvést žádné konkrétní odkazy, ale vyhledávače vám pomůžou.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 40.80 (?), 27.8.2007 21:21
Plocha 10x10 m je dosti velkou plochou k vytvoření nádherné zahrady s řadou kultivarů jehličnanů /borovice, smrčky, jalovce/ které nemusí být vyšší než 3 m. Pokud je plocha sušší, jak píšete, volil bych např. některé borovice černé /pinus nigra/ nana, helga, apod. spolu s některými z půdokryvných jalovců, které snáší rovněž sušší polohy. Budete-li ochoten i zavlažovat, nic Vám nechybí k doplnění kompozice některým z japonských javorů a za pár let máte zahradu, kterou Vám budou závidět. Pokud zvládáte vyhledávání na internetu hledejte na webových stránkách zahradnictvích informace o kultivarech /výška, šířka, nároky na půdu, oslunění/ apod. Protože jsou zde citliví na reklamu, nelze uvést žádné konkrétní odkazy, ale vyhledávače vám pomůžou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
krtonoška - Bronzový Zahrádkář (56), 27.8.2007 21:49
jasný..ohledně té reklamy,
jasný skladba stromků, jsem rád, že jsem trefil první dva dobře... pořídil jsem si pinus nigra, budu pokračovat ve výběru a snad se mi povede udělat část zahrady s vůní lesa tak, aby nepřekážela zahrádce zeleninové a ovocným stromům.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 40.80 (?), 27.8.2007 21:59
Pozor na tu borovici černou, pokud je to normální obyč nigra tak bude dost velká!!! klidně i 12m. Docela pěkný přehled mají na německém webu http://www.helmers.de/pflanzen/nadelgehoelze/ nebo pan Kostelníček http://www.kostelnicek.com/zahradnictvi/ nebo také pan Sláma http://www.wbgarden.com/ ale je jich celá řada...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 56.217 (?), 12.10.2007 12:47
Taky bych uvedla jako příklad ty předchozí 2 české adresy, to jsou velcí odborníci na zakrslé jehličnany a čarověníky. No a tyhle rostliny by právě mohly vyhovovat vaší představě. Jmenovat jednotlivě ani nejde, ale od každého druhu - Pinus, Picea, Abies, Larix jsou nádherné kultivary zakrslé - většího i menšího vzrůstu. No a ty pak mají i zahradnických centrech...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 162.128 (?), 12.11.2007 17:41
Hezky by tam mohly vypadat i previsle kultivary, treba previsly modriv, nebo je nadherny previsly Cedr. Pred to predsadit neco nizsiho - zakrsle smrcky (nidiformis), existuji zakrsle cedry, modriny, borovice kleč, nebo pro oziveni levandule, bohysky, salvej...
Z listnatych japonske javory, a pak ruzne kere - kaliny, vajgelie, hortenzie, trojpuky, čilimníky, svidy... moznosti je kvantum.
Co treba okrasne travy (/miscantus sinensis), ty nadherne narostou, kdyz fouka vitr tak šumí jak rákosí u rybníčka.
Nejlepe je nakombinovat jehlicnate a listnate, listnate tomu dodaji zivot, porad se meni, a jehlicnate s travinami tomu dodaji tvar pres zimu, aby tam bylo neco videt.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 210.46 (?), 16.8.2010 10:54
Prosím poraďte, buxusy mám nádherně tvarované do tvaru koule a nyní jsou nějak nemocné, některé lístky se kroutí do tvaru koule, uvnitř keř prosychá a listy opadávájí, nevím zda je to plíseň či napadení nějakým parazitem, jak ošetřit. Děkuji. Marie
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|