Jehličnany na balkloně
|
|
 |
 |
host - 90.203 (?) 5.11.2013 18:06
Dobrý den,
já osobně moc neporadím, protože sama je teď vybírám, ale mám tady od loňska stromek aronie, který jsem jen obalila jutou a byl bez problémů. Ale ať si dá pozor na jinou věc. Spíš než že by mohli vymrznout, tak můžou uschnout. Nevím, jestli to má balkon, na který prší, nebo "suchou" lodžii.
Letos jsem si sem dala dvě tuje, chtěla bych si teď ještě objednat borůvky a uvidím, co to udělá.
Přeju pěstitelské úspěchy a ještě sem zavítám, mrknout, jestli někdo neporadí víc.
Zdraví Zdenka.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
Kamila S. - (36) - 136.173 (?), 27.10.2013 12:29, zobrazeno: 7741x
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu. Jedná se o jehličnany na balkoně. Známý chce na balkon jehličnany do truhlíku, květináče - celoročně. Chtěl by je pořídit teď na zimu. Trochu váhám nad tím, jestli je to vhodné? Nevymrznou, když nejsou na dané stanoviště zvyklé delší dobu? Balkon je situován na V.
Jaké jehličnany byste z vlastní zkušenosti doporučili?
Děkuji za odpověď, K.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 90.203 (?), 5.11.2013 18:06
Dobrý den,
já osobně moc neporadím, protože sama je teď vybírám, ale mám tady od loňska stromek aronie, který jsem jen obalila jutou a byl bez problémů. Ale ať si dá pozor na jinou věc. Spíš než že by mohli vymrznout, tak můžou uschnout. Nevím, jestli to má balkon, na který prší, nebo "suchou" lodžii.
Letos jsem si sem dala dvě tuje, chtěla bych si teď ještě objednat borůvky a uvidím, co to udělá.
Přeju pěstitelské úspěchy a ještě sem zavítám, mrknout, jestli někdo neporadí víc.
Zdraví Zdenka.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 244.2 (?), 6.11.2013 9:51
Pro balkonové truhlíky je obalování a podkládání mírně neestetické. Doporučuji orientovat se na kvalitní substrát s dostatkem organické hmoty (rašelina, hrabanka, kompost, perlit), která ve své struktuře dobře váže zásobu vody a zároveň i pomaleji promrzá než inertní součásti substrátu (písek, štěrk).
Nezapomínejte na dobrý odvod přebytečné vody drenáží a nepřímé zalévání nastýláním sněhu na povrh zeminy. Při nedostatku sněhu zalévejte při každé oblevě.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 244.2 (?), 6.11.2013 10:16
Podložení může být funkční a účelné z mnoha důvodů. Chtěl jsem spíše upozornit na kvalitu uvnitř dostatečně velké nádoby před snahou o její vnější ochranu. Ono to uvnitř je funkční i v létě jako ochrana před přehřátím,...
Podložení provádíme jako prevenci přimrznutí k podkladu, jako zlepšení podmínek pro odvádšní přebytečné vody, jako stabilizaci polohy, jako estetické doplnění vzhledu nádoby, jako...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |