Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

obracím se zde na Vás zkušené :-) Potřebovala bych poradit. Chci zasadit stom cca max 1,5 - 2 metry od zděného plotu, který má výšku 2,3m, s tím, že by koruna sromu měla začínat až nad úrovní tohoto zděného plotu. Představovala jsem si nějaký strom, který vytváří košatou kulovitou korunu a dosahuje výšky max 4-6metrů. Napadá mne jen javor globosum, ovšem v zahradnictvích jsou většinou naroubované na kmínku max 1,5m, což zřejmě nestačí? Domnívám se, že by měl být roub minimálně ve výšce 2m, je tomu tak, připadá mi to logické, ale třeba je to v praxi jinak?

Děkuji moc za odpověď a případné nápady dalších možných vhodných stromů pro toto použití- chci odclonit zahradu od zvědavých pohledů sousedů:-) Co se týče budoucího stanoviště stromu, jedná se o místo v polostínu (slunce na něj dopadá až po poledni (jinak je cloněno domem). jedná se o SZ kout zahrady.

Michaela

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika