Úplný začátečník - první strom Goldstar

host - 235.249 (?)
20.8.2010 23:01

Co tím myslíte? Jaké plody by měla sklízet??

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 235.249 (?), 20.8.2010 23:01

Co tím myslíte? Jaké plody by měla sklízet??

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 61.6 (?), 21.8.2010 7:22

...jediné co vím je, že jí musím utrhat výhonky mimo korunu a zasadit ji klidně hlouběji, než je teď v tom květináči

Ani jedno z toho bych nedělal. Vysadil bych do stejné výšky jako v kontejneru, nebo raději výš, aby po slehnutí půdy stromek nepropadl níž. Půdu před výsadbou by bylo dobré vylepšit dobrým kompostem, neuškodí na dno jámy vsypat pár hrstí draselného a a fosforečného hnojiva. Zejména, vysazujete-li do zahrady, kderostou straré stromy a dá se čekat vyšetpaná půda.

Jak ji mám do toho příštího víkendu zalévat?

Není li stromek zavadlý a zemina v květináči vlhká není třeba extra zálivka.  Ale jistě neublíží.  Asi jako kytky doma.

Chápu, že jablka se asi sbírají právě v zimě,

Chápete to špatně.  I zimní jablka se češou na podzim, v zimě se jedí. Na první jablíčka se můžete těšit možná již za 2 roky, záleží taky na výchovném řezu.

host - 176.18 (?), 21.8.2010 13:53

Ohledně sázení se podívejte na vlákno "výsadba jabloně" z 9.3.2010 tady na "zahradě"- je to tam podrobně popsáno.

Jinak podnož M9 koření mělce, z toho důvodu stromky na ní potřebují mít kůl a vyžadují nezaplevelenou půdu.

Zimní odrůda Goldstar se sklízí začátkem října, k jídlu je po Vánocích, dobře uskladněná vydrží do konce března.

Ještě k tomu sázení - pokud budete mít bal v kontejneru hodně prokořeněný (kořínky se motají kolem dokola), je potřeba opatrně kořínky uvolnit a rozložit volně ve výsadbové jámě, jinak by stromek špatně rostl.

Zdraví Lída

Veronika Kolářová - (8) - 126.36 (?), 21.8.2010 15:26

Děkuju, opravdu si Vašich rad moc vážím, jsou to pro mě přímo informace k nezaplacení! A jsem vážně moc ráda, že se tu najde tolik lidí, kteří jsou mi ochotní poradit a tím hodně pomoct! A já tak budu moci pomoct té své jabloni a snad se budu moct i časem pochlubit výsledkem!!!

Veronika Kolářová - (8) - 126.36 (?), 27.8.2010 11:03

Dobrý den všem!

Podařilo se mi stromek zasadit již v pondělí, snažila jsem se podle Vašich rad, nicméně od pondělka dost prší a přítel, jehož rodině zahrada patří, chodí naši jabloň kontrolovat a dnes mi psal, že listy začly jaksi hnědnout.

Musím poznamenat, že některé listy se dost spálily při převozu autem. V pondělí totiž slunce ještě peklo. Ale prý to nejsou ty listy, co se spálily, ale další, především pak na jedné větvi.

Tímto Vás tedy prosím o další radu. Čím myslíte, že to je? Příliš vody??? Špatně zasazeno???

Předem moc děkuji :)

s pozdravem, Veronika Kolářová

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty