Rozpor - hořká pihovitost vs. Wuxal kalcium
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 43.27 (?), 9.8.2007 12:35
EDTA, ethylendiamintetraoctové kyselina se užívá jako vápenatá sůl /antidotum kovů/, ta nemá k aminokyselinám, bílkovinám, či jejich lyzátům daleko. Určitě víte, jak nesmírně jsou složité funkce bílkovin, či peptidů. Nemusí to být sůl, ale komplexní sloučenina.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 88.239 (?), 15.8.2007 11:58
Wuxal Calcium rozhodne odporucam ako predzberovy postrek napr. 28 a 14 dni pred zberom. Foliarnou vyzivou ale neriesime pricinu, ale jej nasledok. Rozhodne stoji za to spravit podny rozbor a nasledne aplikovat do pody vapenate hnojiva. Odrody citlive na pehovitost/horku skvrnitost su prevazne starsie odrody a takmer vsetky rezistenty. Nie je to ale preukazne, dolezity je hladina dostupneho vapnika. Dalsi problem nastava, ak podny rozbor sice ukaze dostatok Ca, ale napriek tomu sa prejavi pehovitost. V tomto pripade ide o antagonizmus niektoreho prvku, teda napr. Fe, K, alebo Mg zabranuje absorpcii Ca.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
jekyll - Stříbrný Zahrádkář (498) - 214.25 (?), 6.9.2007 18:58
Ako laik som stále verný profesionálom z Aglukonu. Prioritne a časovo exaktne som ošetroval James Grieve - náchylný na pihovatost. Zarazilo ma, že jablká sú nádherne vyfarbené a váhovo sa pohybujú nad 200g, pričom 260g jablko nie je výnimkou. Pomológia uvádza pre James Grieve normu 130g. Také malé snáď ani tento rok nemám. Ukazuje sa, že Rubíny budú na tom podobne.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |