Pomoc se střihem
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 69.80 (?), 24.12.2017 21:32, zobrazeno: 4400x
Zdravím všechny
potřeboval bych poradit se střihem dvou jabloní a jedné slivoně. Jde o tři stromy, ke kterým jsem se po vysazení ještě nedostal, stříhnul bez znalosti a jeden už jsem odepisoval, ale nakonec se nějak rozrostl
První je jabloň, myslím Šampion, podnož bude nejspíš M26, ale korunu mám posazenou docela vysoko, sadil jsem ji jako laik a nějak skomírala, poslední rok z ní vyrosla tahle změť. Potřeboval bych poradit co s tím. A hlavně jestli má vůbec cenu pěstovat stromy v podobném stylu - ze tří v podstatě stejných výhonů, z nichž není žádný hlavní.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 69.80 (?), 24.12.2017 21:37
Omlouvám se za předchozí pootočený obrázek, druhý bude asi stejný. Další je Topaz na semenáči po výsadbě, ještě nezastříhnutý. Jak jsem se dočetl, do tvaru vidlí. Znovu, jeden pryč a druhý snížit? Než jsem se začetl do odborné literatury, myslel jsem, že ho nechám tak a akorát je trochu rozepřu protože když se podívám na naše staré jabloně, tak rostou podobně.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 69.80 (?), 24.12.2017 21:44
Poslední trochu mimo mísu, ale jde o slivoň TopTaste, asi tři roky po výsadbě. Obrázek bych rád otočil aspoň vpravo, ať si procvičíte krk, ale nejspíš bude zase otočený vlevo. Je to v podstatě to samé jako u dvou předchozích. Bez znalostí jsem vycházel z tvarů v naší zahradě, které mi napověděly něco takového. Co s tím? Snažit se napravit či nechat tak? Co bude špatně, když nechám stromy růst v tomto stylu?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |