Podnož A2 - vzhled kořenů
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 164.130 (?), 2.2.2008 13:14, zobrazeno: 20689x
Zajímalo by mě jak vypadá podnož A2 v matečnici, dále druhý rok po naroubování, když se vyndá, /myslím spíš kořeny/, zda má nějaké charakteristické znaky a tím se dá poznat od podnoží dnes nejčastěji užívaných ve školkách.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 186.98 (?), 5.3.2008 12:40
Ahoj, Snad nebudu s otázkou trapný :-l ale znáte nějaké semenné odrůdy na podnože co oslabují růst jabloní dejme tomu o 20 -30%? Množím hlavně jaderničku, rád bych zkusil i něco jiného...na čem by se dal praktikovat třeba nějaký intenzivnější řez, typu solax a td...Jde mi ale výhradně o semena!
Mno co... Karel.(dík)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 180.133 (?), 5.3.2008 13:24
No nevím. O něčem takovém jsem neslyšel. Když vyseješ semena, máš vždy porost nejednotný. Možná by šlo zkusit roubovat na slaběji rostoucí jedince.
Ta A2 bude taky dobrá, sice je vegetativní, ale vydrží dost. Nevím, jestli oslabení o 20% není málo. Možná je to použitelné na spur typy, ale na normálně rostoucí odrůdy nevím. Solax se moc neřeže. Když budeš trvat na semené podnoži, bude zbytečně velký, budeš ho muset moc řezat a neudržíš ho v rovnováze.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 186.98 (?), 6.3.2008 7:26
Pane Vysloužile. Moc díky za odpovědi, ještě že tu takoví jako Vy jste!
Na kolik oslabí strom mezištěpování nějakou odrůdou? Mno možná bych měl zkusit nějakou odolnější vegetativně množenou, založit si pěkně svoji hrůbkovou matečnici:-)
Zatím, karel.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 171.155 (?), 6.3.2008 9:26
Dobrý deň,
Odporučal by som semennú podnož a použiť medzištepenie na zabrzdenie rastu M-9, alebo inou podľa požiadaviek. Mám to vyskúšane funguje je to a hlodavci nenapadajú tak semennú podnož.
Určite nie je dobrá skladbová ponuka najma do horších podných podmienok a vačšina drobných záhradkarov nemá vedomosť o tom ako sa starať o stromky na slaborastúcich podpnikoch, čo sa prejavuje v zababčení, nerodení a nehovorím o vzhľade takýchto "stromkov".
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 221.138 (?), 6.3.2008 11:08
Dobrý den pane doktore. Naprostý souhlas. Viděl jsem stromky jabloní, které si majitel pěstoval sám. Řešil to tím způsobem, že na bujnější podnož narouboval M 9, kterou nechal narůst do výšky přes 1 metr a na to narouboval vybranou odrůdu. Nerostlo to ani kousek. Ta M 9 to totálně zabrzdila a nešlo s tím hnout. Já osobně jsem přesvědčený o tom, že školky nabízejí dobrý výběr. Stanislaw:-)
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|