Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 105.100 (?), 1.6.2025 17:52
https://ukzuz.gov.cz/public/app/srs_pub/fytoportal/public/#rlp|so|skudci|detail: c18ccd9cbe2ba381e37b810d0c2f6a93|vyskyt
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 105.100 (?), 1.6.2025 17:54
Ty odkazy se nějak pokazí přes odesílací formulář zahrada.cz
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4665) - 2.164 (?), 4.6.2025 23:02
Špatně. Nebo, jak se to vezme🤔. Švestkového nesleduju, jablečného ano, ale letos to je bída. Za posledních pár dnů 4, včera a dnes večer ani jeden. Přitom dnes byl krásný večer, teplo, klidno, v dálce bouřka. Podle mě už vrchol byl, ve shodě s teplotními modely. Stříkat budu každým dnem. Kladení mám kryto ovicidem, teď použiju Coragen. Má výhodu, že se s ním dá postřikovat kdykoli od kladení do líhnutí. Fungovat má alespoň 14 dnů. Vloni holt nebyla žádná jablka. Švestky stříkám kolem 10.7. a celkem se strefím. Druhá by měla být tím pádem slabá taky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1772) - 165.146 (?), 5.6.2025 11:46
Počasí je letos divočina a najít vhodný termín na ošetřování stromků je docela složité.Feromonový lapač už nepoužívám a orientuji se dle Úkzúz - rostlinolékařský portál.Nejbližší stanice má k 4.červnu počátek kladení 96%.Pokud to výjde chtěl bych zítra ošetřit proti obaleči přípravkem Coragen + poslední postřik fungicidem proti houbovým chorobám přípravkem Bellis.Probírku plůdků mám hotovou a nemusím nyní strkat hlavu při probírce do ošetřených stromků.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
|
|
 |
|
 |
 |
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4665) - 2.164 (?), 5.6.2025 12:50
Je to divočina. Já mám stanici asi 1 kilometr. Koukal jsem dnes, líhnutí je na 82 %. Tady je krásně vidět vliv nadmořské výšky. U Vás teprve klade (470mnm), u mě se hnedle bude líhnout (230mnm). Coragen nesmí 2 hodiny zmoknout, večer má být lepší počasí, uvidím, přidám ke Coragenu Dagonis. A když to dobře půjde, tak další, možná už poslední postřik by mohl být až ve druhé polovině července (obaleč 2. generace, já přidám ještě fungicid zimním odrůdám).
S probírkou čekám, začal červnový propad.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |