Padající jablka do okapů

host - 214.246 (?)
31.8.2015 11:24

Díky za tuhle radu, ale je nereálná. Manžel samozřejmě v rámci údržby stromů dělá každoroční řez, ale kvůli okapům bychom museli uřezat celý strom  laugh. Jabloň totiž roste hned u stavby a téměř celá její koruna se rozkládá nad střechou. Odtud se po krytině jablka kutálí dolů. Buď letí tak rychle, že okap minou a spadnou na zem, nebo uvíznou v okapu. Strom sadil ještě můj dědeček a jabloň je téměř každoročně obsypána menšími jablky vynikající pro moštování. Jablíček má každý rok hodně a propad bývá velký. Musíme každých 14 dnů okapy čistit. Tak jsme zkusili ty síťky do okapů, ale k množství padaných jablek je to neúčinné, jak jsem již napsala v úvodním příspěvku. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 214.246 (?), 29.8.2015 15:40, zobrazeno: 2546x

Dobrý den, máme starou jabloň přímo nad střechou dílny. Její jablka jsou drobná a každoroční propad nám zcela zahlcuje okapy. Zkusili jsme koupit jednoduché síťky přichycené svorkami. Ale jablka svou váhou síť prohnou a zase zůstávají v okapech. Poradíte něko něco lepšího? Dškuji za info

Jaroslav u Prahy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (174) - 224.32 (?), 30.8.2015 10:15

Ořezat přesahující větve v rámci zmlazení. J.

host - 214.246 (?), 31.8.2015 11:24

Díky za tuhle radu, ale je nereálná. Manžel samozřejmě v rámci údržby stromů dělá každoroční řez, ale kvůli okapům bychom museli uřezat celý strom  laugh. Jabloň totiž roste hned u stavby a téměř celá její koruna se rozkládá nad střechou. Odtud se po krytině jablka kutálí dolů. Buď letí tak rychle, že okap minou a spadnou na zem, nebo uvíznou v okapu. Strom sadil ještě můj dědeček a jabloň je téměř každoročně obsypána menšími jablky vynikající pro moštování. Jablíček má každý rok hodně a propad bývá velký. Musíme každých 14 dnů okapy čistit. Tak jsme zkusili ty síťky do okapů, ale k množství padaných jablek je to neúčinné, jak jsem již napsala v úvodním příspěvku. 

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4614) - 38.136 (?), 31.8.2015 11:38

Srolované králičí pletivo. Vložit do okapu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz