ovocnářská školka - Brno a okolí

host - 185.31 (?)
7.8.2008 12:02

nedavno jsem videla v jednom hobbymarketu hedelfingerovu obri tresen. Znam ji od znamych z Nemecka, je to tmave cervena az temer tmave hneda tresen vyborne chuti. Zraje ovsem az v patem tydnu, takze byla casto cerviva. Take meli maly stromek Kassins Frühe, která je az do cerna a zraje uz v 1-2 tydnu. Bohuzel nevim ceske jmeno. V soucasnosti zakladame take permakulturni sad, ale ja miluju pro zmenu zlute tresne

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 148.237 (?), 10.3.2008 16:54

Teď mě napadá...původně jsem psala paní Janě, která psala o NĚKOLIKA či PÁR JABLONÍCH, takže nechápu, proč stále padají slova jako velkopěstitelé a podobně.timto doplněním doufám, že je  vše jasné.jinak debatu ty o koze a ja o voze můžu vést na jiném typu diskuze, ne na tomto:)

host - 148.237 (?), 10.3.2008 16:56

Skvělé, díky za typ.

host - 180.133 (?), 10.3.2008 17:45

No já nevím, ceny i starších odrůd jsou stále příznivější než u okrasných výpěstků adekvátní velikosti. No a rozlišovat zahrádkáře a zahradníky na těchto diskuzích podle mě nemá praktický význam. Jen tak mimochodem jednu z nejzdařilejších monografií o jabloni napsal MUDr. Dohnálek. Podobně v roce 1848 napsal farář František Pixa svůj Klíč štěpařský, kde prosazuje na tehdejší dobu velmi pokrokové myšlenjky. Takže také zahrádkář. Pan Vysloužil je také zahrádkář...(teda myslím).

V jedné diskuzi se řešila otázka fotograf x fotoamatér. Z diskuze vyplynulo, že fotoamatér má focení jako hobby, není vázán smlouvami má volnou ruku, nehoní ho termíny a tvoří když má tvůrčí náladu. U profesionálního fotografa je to naopak. Otázku Zahradník x zahrádkář chápu podobně.

Nemyslím, že by zahrádkáři měli mít horší názory, nebo zkušenosti než profesionální zahradníci. Vše je o zkušenostech a informacích.

Vítek

host - 180.133 (?), 10.3.2008 17:53

No a k těm angreštům už se někdo vyjadřoval na fóru o bobulovinách. Mě asi nejvíc zaujala odrůda Captivator.

Kordia je dobrá třešeň jen je dost náchylná na pozdní jarní mrazíky. To ale záleží na poloze.

Vítek

host - 148.237 (?), 10.3.2008 18:55

Vítku ať jsi kdo jsi děkuju, asi jsi pochopil, že moje představa o zahradě není čistě praktická a jde mi o to, aby měla ducha a byla funkčně stabilní.mam přes 2tis. m2 a  je to paráda.můj profesor z fytocenologie byl mým přístupem k zahradám nadšenej, ale říkal,že to budu mít s lidma pěkně těžky a už je mi to jasný:))) jo a kdyby jsi měl lepší nápad než kordii, tak budu vděčná, i když bůh ví jak to s těma pozdníma mrazíkama v budoucnu bude.moc šancí jim nedávám:)z.

host - 185.31 (?), 7.8.2008 12:02

nedavno jsem videla v jednom hobbymarketu hedelfingerovu obri tresen. Znam ji od znamych z Nemecka, je to tmave cervena az temer tmave hneda tresen vyborne chuti. Zraje ovsem az v patem tydnu, takze byla casto cerviva. Take meli maly stromek Kassins Frühe, která je az do cerna a zraje uz v 1-2 tydnu. Bohuzel nevim ceske jmeno. V soucasnosti zakladame take permakulturni sad, ale ja miluju pro zmenu zlute tresne

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 85.27 (?), 7.8.2008 15:46

Hedelfingenská dřív patřila k hojně pěstovaným třešním, v posledních desetiletích se již příliš nemnoží. V mých horších podmínkách nebyly plody tak velké a i plodnost byla značně kolísavá. Myslím, že nové velkoplodé odrůdy jsou méně náročné a spolehlivější.

host - 221.138 (?), 10.3.2008 18:08

Souhlasím s Vámi pane Vítku. V žádném případě neuvádím, že by zahrádkáři měli menší znalosti než zahradníci. Myslel jsem to tak, že pokud se budu zajímat o vyslovenou ovocnářskou raritu či zajímavost, tak ji právě budu hledat u zahrádkářů a různých nadšenců, protože ovocná velkoškolka se jen okrajově bude zajímat o to, jak vypěstovat pár stromků něčeho, o co nemusí být zájem vůbec, či jen minimální. Tam jsou hlavní zájmy ekonomické. Stanislaw:-)

host - 180.133 (?), 10.3.2008 18:16

Jsem  to jen špatně pochopil. Omlouvám se. Jo tu jaderničku seženete tady : www. stareodrudy.org.

Vítek

host - 148.237 (?), 10.3.2008 19:08

a není škoda, že jde jen o raritu? a co když je v paní janě skrytý nadšenec, který si k ní cestu najde.já netušila, že tato diskuze je určena jen pro návštěvníky megastórů, kteří hltají holanskem produkované výrobky, kterými si lidé zahrady přecpávají i ja jsem majitelkou několika nových odrud nejen jabloní.to říkaám, proto, abych nebyla považována za člověka hurá na stromy.z.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz