Pokiaľ hľadáte novšiu a podobne chutnú odrodu ako je pôvodná Coxova reneta, potom by som radšej siahol po Pinovej ako po Rubinette. Prinajmenšom z dôvodu väčšej odolnosti. Rubinette som nekoštoval, ale Pinova má teraz veľmi sviežu a aromatickú chuť. Niektorým konzumentom na konci skladovania pripadá trochu "repovitá", ale to je asi problém viacerých odrôd, ktoré nemajú ideálnu skladovaciu teplotu tesne nad nulou. Paľo
Nevím jestli se touto odrůdou zabývá někdo u nás, avšak podrobnosti o tomto jablku nabízí tady. Uvádí se, že chutí se podobá parméně zlaté, pro silnou náchylnost k strupovitosti však vyžaduje soustavnou chemickou ochranu. Hora.
Nevím, jak je to s náchylností ke strupovitosti, ale o víkendu jsem se dozvěděl a následně při degustaci i přesvědčil, že v chuti daleko předčí jednoho z jejich rodičů - Coxovku... Mittwoch
Chvíli jsem si dělala velké naděje. Pak jsem si přečetla tento článek. Podle článku jde o pravděpodobného křížence Golden Delicious a Coxovy renety s obdobnými nevýhodami a výhodami, jako mají původní odrůdy. Na rozdíl od Coxovy mají být plody Rubinette chuťově vyrovnané. Je to jako se vším: "něco za něco". Zuzana
Pokiaľ hľadáte novšiu a podobne chutnú odrodu ako je pôvodná Coxova reneta, potom by som radšej siahol po Pinovej ako po Rubinette. Prinajmenšom z dôvodu väčšej odolnosti. Rubinette som nekoštoval, ale Pinova má teraz veľmi sviežu a aromatickú chuť. Niektorým konzumentom na konci skladovania pripadá trochu "repovitá", ale to je asi problém viacerých odrôd, ktoré nemajú ideálnu skladovaciu teplotu tesne nad nulou. Paľo