Nevím, jak je to s náchylností ke strupovitosti, ale o víkendu jsem se dozvěděl a následně při degustaci i přesvědčil, že v chuti daleko předčí jednoho z jejich rodičů - Coxovku... Mittwoch
Nevím jestli se touto odrůdou zabývá někdo u nás, avšak podrobnosti o tomto jablku nabízí tady. Uvádí se, že chutí se podobá parméně zlaté, pro silnou náchylnost k strupovitosti však vyžaduje soustavnou chemickou ochranu. Hora.
Nevím, jak je to s náchylností ke strupovitosti, ale o víkendu jsem se dozvěděl a následně při degustaci i přesvědčil, že v chuti daleko předčí jednoho z jejich rodičů - Coxovku... Mittwoch
Chvíli jsem si dělala velké naděje. Pak jsem si přečetla tento článek. Podle článku jde o pravděpodobného křížence Golden Delicious a Coxovy renety s obdobnými nevýhodami a výhodami, jako mají původní odrůdy. Na rozdíl od Coxovy mají být plody Rubinette chuťově vyrovnané. Je to jako se vším: "něco za něco". Zuzana
Pokiaľ hľadáte novšiu a podobne chutnú odrodu ako je pôvodná Coxova reneta, potom by som radšej siahol po Pinovej ako po Rubinette. Prinajmenšom z dôvodu väčšej odolnosti. Rubinette som nekoštoval, ale Pinova má teraz veľmi sviežu a aromatickú chuť. Niektorým konzumentom na konci skladovania pripadá trochu "repovitá", ale to je asi problém viacerých odrôd, ktoré nemajú ideálnu skladovaciu teplotu tesne nad nulou. Paľo