Nemoc stromů
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Franta12 - (7), 10.4.2007 16:10, zobrazeno: 17207x
Poslední dobou mě začínají černat jednotlivé části stromů -- kůra zčerná odloupne se, dřevo černá po čase odejde celá větev jako by uschla. Takto mě odchází postupně jednotlivé stromky. Používám fungicidní prostředky i mechanicky odstraňuji kůru i větve (pálím je). Nevím jestli je tato nemoc bakteriální nebo virová. Stáří stromků kolem 20 let.
bohužel mám souseda který se o své stromky nestará a má víc jak polovinu stromů takto napadené, je možné že se tato nemoc přenesla?
Děkuji za odpověď
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 44.124 (?), 10.4.2007 19:41
Většinou se to stává u přehuštěných výsadeb. Jestliže ovšem máte souseda, který se o porost nestará tak je to neštěstí v každém případě a líheň všeho. V další řadě je to odsířením elektráren. U nás v ústeckém kraji je to zvláště výrazné. Osvědčilo se zde podzimní ( po opadu listí ) a brzy z jara postřik např. Kuprikolem a střídavě s Novozirem.
Milan Boštička
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 253.5 (?), 10.4.2007 20:40
pane Bosticka, zaujala mne veta o odsireni elektraren. prosim o vysvetleni. jednu takovou mam primo pod nosem, hodoninskou
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 12.27 (?), 17.4.2007 21:12
napadl mě jablon nějaký kurovec kura se me odlupuje a jablon pomali usychá kolem dokola jsou zahrady udržované jablon stará asi 30let
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 12.27 (?), 18.4.2007 17:52
prosim vas poradte me dnes jsem urezal další větev byla uschla mám uřezat celý strom nebo jenom větve nevím si rady jsem začátečnik chtěl bych se tomu věnovat děkuji za pochopení Pavel z Konice
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 12.27 (?), 19.4.2007 22:10
děkuji mildo za radu mam strach aby se me ta nemoc nerožšířila na zdravé jabloně nebo na mladé stromky co jsem ted vysadil budu uřezávat do živého jablon zatím žije ale je taková divná uřezané větve mám ihned spálit nebo to není nakažlivé protože jsem měl asi před 2lety na durancich taky takového kurovce duranci jsem hned uřezal a dal pryč a už se to na durancich neobjevilo prosím o radu děkuji Pavel z Konicka
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 12.27 (?), 20.4.2007 11:45
mildo včera jsem objevil na kmeni opadajíci kuru byly tam chodbičky od v uvozovkách kurovce mam ten holý kmen zatřít emajlovou barvou nebo nechat na přírodě at se s tým vypořáda sama budu jablon sledovat děkuji za rady Pavel z Konicka
|
|
 |
|
|
 |