Nejchutnější odrůdy jabloní - jaké to jsou?



   Předchozí příspěvky  |  <  6   
         
solutan - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 168.9 (?) 
28.9.2017 9:19

U mě jednoznačně nejlepší Jonagold.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
      
Janst - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (192) - 4.70 (?), 4.10.2017 21:42
Chytá choroby, není rezistent.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Janst - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (192) - 4.70 (?), 4.10.2017 21:43

Nejlepší jablko na svete je Fuji Kiku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.94 (?), 30.6.2018 15:57
Medzi chuťovo mimoriadne kvalitné jablká sa určite radí jesenná česká odroda DESERT (Coxova Reneta x Golden Delicious). Nepatrí medzi tzv. "rezistenty", ale chorobami pri bežnej fungicídnej ochrane netrpí. Strom som sadil v okt.2014, je na MM106, tvarujem ho ako niečo medzi štvrťkmeňom a polokmeňom. Do rodivosti vstúpil na danom podpníku skoro. Chuťovo je to skôr sladké jablko, aromatické a šťavnaté. Viac sa podal na Golden Del., ale je v ňom aj niečo z Coxovej. Fotky sú z dneška. IH (Na foto 4 zrelé Deserty).




Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Jiří II - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (598) - 61.187 (?), 30.6.2018 18:18

Pane Hlavatý, vy ale umíte podráždit chuťové buňky a vzbudit zvědavost v nesprávnou chvíli - vždyť do sklizně je ještě dost dlouhá doba :)  Co se týká Desertu, tak letos poprvé ochutnám vlastní plody z roubů, stejně tak Rozelu, Orion, Opal, Heliodor, Dark Rubín, Kidd's Orange Red, Honeycrisp, nějaké náhodné "semenáče ze strání" a dokonce i ta Coxovka Cherry si dala říct a drží pár malých jablíček. Jinak Admiral, Sirius, Merkur, Rubín a Rubinola mají slušnou násadů plodů. Letošní rok si všichni jablkožrouti přijdou na své :)         Kéž by tomu tak bylo každoročně, jako je to u vás :)  Protože nejchutnější odrůdy jsou ty, kterým se u mne daří a které jsem sám vypěstoval - to myslím že platí obecně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.65 (?), 30.6.2018 19:43
Jiří II: Ten Váš výpočet odrôd - to je ozajstné panoptikum chuťoviek. Fajnšmeker sa pozná. Tak Vám želám, aby Ste si to po tom nevydarenom vlaňajšku tento rok poriadne užili. 🔝IH
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.67 (?), 6.7.2018 15:18
Tisíc ľudí - tisíc chutí. Aj takto by mohla znieť odpoveď na otázku, ktorá je názvom tohto vlákna. Ak mám hovoriť za seba, tak medzi mojich top-favoritov patrí určite GOLDEN DELICIOUS. Odroda, ktorú ani náhodou nebudeme podozrievať z rezistencie, práve naopak - jej náchylnosť na chrastavitosť je mimoriadna. Napriek tomu patrí stále medzi najpestovanejšie odrody na svete. Ale len vďaka veľkopestovateľom, väčšinu hobíkov náchylnosť Goldenu k chrastavitosti aj jeho nároky na dobrú pôdu a klímu už odradili od jeho pestovania (mňa zatiaľ nie). Chuť tohto jablka pozná snáď každý, jeho špecifická aróma je nezameniteľná a napriek všemožnej snahe šľachtiteľov doteraz stále nenapodobiteľná (nehovorím teraz o zelenej repe, ktorú občas pod názvom Golden Del. ponúkajú supermarkety, hovorím o Goldene ktorý si dopestujete doma v záhrade). Tento rok je Golden zatiaľ "čistý" - listy aj plody (viď foto). Včera ale znovu u nás riadne zapršalo, a na vlhké a teplé počasie Venturia pri tejto odrode striehne. Preto pri zajtrajšom postreku proti plodokazovi (obaľovačovi) pridám pri Goldene k insekticídu ešte aj fungicíd. IH (Nedávno sa ma kolega-záhradkár pri pohľade na môj Golden Del. bez servítky spýtal: A toto si už prečo dávno nevykopal? Chápete, nazval Golden TOTO! Tak som mu odpovedal: Zaprav si tričko, postav sa do pozoru a pokloň sa legende...😉).



Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
<  6   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika