Náprava sloupcovité jablone
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 23.165 (?), 5.4.2017 22:12, zobrazeno: 7792x
Poprosil bych o radu ohledně tvaru sloupcovité jabloňky kterou mi přivezl známí, nejspíš špatné strihanou, rozváděl se tak ji za každou cenu chtěl vykopnout.je asi 3az4roky stara, asi něco přes 2m vysoka a myslím že tam nedodržel ten sloupovity střih.poradte prosím jestli nějaké větve odstranit nebo už je pozdě nějak radikálně řezat a raději ponechat ten terminál rozdvojený?Nerad bych ju
zbytečně poskodil.dekuju za rady.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 23.165 (?), 5.4.2017 22:14
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 160.50 (?), 6.4.2017 6:51
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 195.10 (?), 6.4.2017 9:01
Takze ji v podstate udrzovat pod jednim terminalem a k nemu vedlejsi vetveni? A kolik delky by mely maximalne dosahovat ty vedlejsi vetve k tomu terminalu po dalsich letech... kolik ji dal strihat? Diky moc za nakres a rady.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.170 (?), 6.4.2017 15:31
Vršek bych nesrážel. Podřízené větve dole bych zkrátil, ale neodstraňpval. Kmen je ve spodní části vyholen. Holé to bude vypadat blbě. Ty dva konkurenční terminály bych odstranil.
V.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.227 (?), 6.4.2017 18:34
Někde na netu jsem viděla řez sloupovitých jabloní, ale teď to nemohu najít.. Byly jako topol, úzké, ale měly postranní větve směřující vzhůru, jako je tomu u vás. Odstranila bych jen dvojáky na špičkách, do stran jdoucí spodní větve a udělala to, jak píše pan IH. Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 23.165 (?), 6.4.2017 18:55
Právě že se mi taky líbí spíše ten čtverák jak píše pan Hlavatý, díval sem se na stromek a podle toho nákresu by vypadal hadovite, na fotce to tak zřejmě není.stromek sem Sadil v sobotu, chtěl sem počkat s řezem na pár názoru od vás zkusenejsich.Akorát jak říkáte trochu mám obavy když ponechám čtverák, aby se ujmul?Taky mě napadá jak to bude s úrodu v příštích letech když bude tolik větvený... Nebude to pro něj velká zátěž?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|