kácení ovocných alejí

Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?)
21.2.2009 7:58

Ano já jsem také proto, aby se vše vykácelo a zničilo, lidi pak vychcípaj samy a bude pokoj!!!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 21.2.2009 7:23

No vidíte Ferdo a já za tento týden vytahal z příkopů víc jak dvacet aut a ve dvou případech jim stromy zachránili život. Jen po řidičově " drobné chybce "! Víte udělat chybku nad 20 metrů hlubokým srázem, končícím dva metry hlubokým potokem, není zrovna příjemné a nebýt stromů pod svodidly (taky nejeli zrovna rychle, jen vyhláškových cca 80-90 km/hod.!), auto jim posloužilo jako hromadná rakev!  Ty stromy nemohou za naši pohodlnost, lajdáctví, ale i chudobu. Když tahám maníka z příkopu a zjistím, že má na autě za 750 000 letní gumy, nejraději bych ho tam šoupnul zpět a ještě hloub! Tahal jsem taky rodinku, která na starém Fávu měla nové zimáky, sestřelil je tam ale kamioňák, který se ani neobtěžoval zastavit a když ho chytli, zjistilo se, že jeho gumy jsou jak na F1. Vlnil se po silnici jak zmije na slunci! Takže neříkejte, že na zasněžené cestě je to nevyzpytatelné! Prostě jsme si na ty zasněžené cesty jaksi odvykli a navíc většina těch co tato "stromová" přistání odnese, je ani nestačila zažít trochu více! Nejsem žádný extra pamětník, ale pamatuji zimy, kdy zasněžené silnice a i 1. třídy, byly více jak měsíc a ty ostatní i 4 měsíce! A pokud auto bylo na odpis, tak to rozhodně padesátkou nejeli!

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 214.234 (?), 21.2.2009 7:55

Nemyslím vykácet stromy na srázech, ale na rovinách v polích, tam strom nikomu život zachránit nemůže.

A auto na odpis? Když máte starší auto za cca 100 tisíc a bokem narazí do stromu v padesátce a tak se karoserie zkroutí, tak už se to možná nevyplatí opravovat. To nedokážu úplně posoudit, ale bylo to vše tak dokroucené, že nešly otevřít žádné dveře.

host - 77.50 (?), 10.3.2009 18:29

nesouhlasím:

1. mnoho silnici nižších tříd nemá parametry často ani na tu povolenou 90 km/h, bez ohledu na to, zda jsou tam stromy nebo ne

2. stromy vadí, ale billboardy nevadí,

3. přijdou po stromech na řadu mostky, propustě a stavby - častou jsou taky nebezepečně blízko silnice

4. některé silniční značení je rovněž celkem nebezpečné, při nárazu může proniknou do kabiny a zabít/zranit - půjdou v další fázi "přizpůsobujem vše bezepčenosti pro závodníky" značky?

Určitě by bylo zajímavé zjistit, kolik lidí zahynulo při srážce se stromem. Určitě to nebudou desítky, navíc když se opilec nebo závodník ignorujíce předpisy rozmázne o strom, je to stokrát lepší, než když se rozmázne o projidoucí osobák.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 214.234 (?), 10.3.2009 19:10

Loni zahynulo po nárazu na strom 180 lidí.

host - 49.39 (?), 11.3.2009 12:41

Příčinou havárie, potažmo smrti, ale není ten strom. ten v silnici neroste. Kdo jezdí po silnici - nemůže se se stromem potkat.

Příčinou těch úmrtí je nepřiměřená rychlost! a s tím nezvládnuté řízení vozidla. Lidský faktor (jakožto "nejslabší článek" silničního provozu).

Josef.

host - 77.50 (?), 11.3.2009 16:12

alkohol zaviní úmrtí přibližně stejně, nesprávný způsob jízdy včetně nepřiměřené rychlosti několikanásobně více než stromy. Znamená to, respektive podpoříte v tomto případě zrušení hospod, zákaz prodeje alkoholu a konstrukční omezení maximální rychlosti všech aut někam k 50km/h? |To je blbost, že jo? Stejná jako, že za smrt 180 lidí mohou stromy, nemohou, můžou si za to lidi, co do nich nabourali. Strom zabije pouze v případě, kdy spadne náhle na projíždějící auto a těchto nehod bude max. několik

Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?), 21.2.2009 7:58

Ano já jsem také proto, aby se vše vykácelo a zničilo, lidi pak vychcípaj samy a bude pokoj!!!

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 21.2.2009 9:06

Určitě to není o stromech, ale o lidské bezohlednosti a hlouposti.Neuznávám ani řeči o křižovatkách či silnicích smrti.Je to jen a jen v lidech.Když značka 30, jedu třicet, mám mít pásy, mám je, dítě v autosedačce, je tam a sedí připoutané atd.Stromy za nic nemohou.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 21.2.2009 9:15

Ahoj Jirko, celkem Ferdu a jemu podobné chápu, jenže co teda stavět všechny silnice v dva metry hlubokých zářezech, žádné zatáčky a na auta povinně montovat vzduchové polštáře!  Ale ty stromy opravdu vykácet všude, vždyť vlastně jsou jen ke škodě, užitek z nich není, teda aspoň ne z těch neovocných a na ty srázy taky můžeme dát sítě, místo blbých stromů k nepotřebě!  A ty ovocné? Dnes jde vyrobit náhražka téměř všeho, tak i to ovoce může být chemické!  LIDI, proboha už se vzbuďte! Ty stromy u silnic byly, jsou a mají být, to jen my lidé neumíme přizpůsobit své jednání a činy prostředí kde žijeme! Nejsme žádní PÁNI tvorstva! Jsme obyčejní živočichové, jako láčkovci, hadi, atd. atd.. Vraťme se zpět na zem a vzpomeňme si na naše předky, jak žili v souladu s přírodou!

A to auto? Auto za 100 000,- se nemůže skroutit jak paragraf po mírném nárazu do čehokoli! To musela být rána jak z děla!

host - 128.44 (?), 21.2.2009 10:18

Velmi záslužná činnost. Jinak, když se rozhlédnete kolem, překvapivě zjistíte, že už se nejezdí žebřiňáky a panstvo kočáry.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz