Jarka

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6709) - 9.142 (?)
8.10.2025 10:42

Mám zahradu na vsi, kde, dovolím si tvrdit nikdo stromy nestříká proti ničemu. Ano, i takové oblasti jsou. A těm lidem je úplně jedno, zda se nějaká rezistence prolomí, či ne. Dobrý jabka se uskladní, špatný sežerou králící, nebo jdou do moštu, pálenky. Mám na zahradě poměrně starý Spartan, což není žádný rezistent. A kupodivu jsou plody většinu let bez strupovitosti a silněji se projeví jen v některém roce. Jen pro doplnění, kdybych nepostříkal angrešty proti padlí, nesklidím nic. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2460) - 52.103 (?), 7.10.2025 15:49
Naprostý souhlas. Poloha, kde mám většinu jabloní, je v zahr. kolonii mezi vysokokmeny, kde dostatečně neproudí vzduch a v blízkosti řeky. Jistě existují příhodnější místa k pěstování, i já takové mám, to mám ale vyčleněno především pro pěstování broskvoní a pár meruněk.

host - 236.5 (?), 7.10.2025 18:34

Co vám, pane Mičurine, na těch rezistentech vlastně tolik vadí?
1. Nikdo vás nenutí je pěstovat
2. Nikdo vám nebrání svá jablka - včetně těch rezistentních - postříkat čímkoli.

Každým kdo pěstuje jablka bez pesticidů - chápu, že nim nepatříte - potvrdí, že rezistentní odrůdy nejsou zcela prosté houbových chorob, ale trpí jimi viditelně méně.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1843) - 165.146 (?), 8.10.2025 10:04

Víte nikoho nenabádám aby údajné rezistenty nepěstoval.Sám některé pěstuji.Myslím si však, lidé by měli vědět i druhou stránku a dopady pokud nebudou ctít pravidla základní chemické ochrany.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6709) - 9.142 (?), 8.10.2025 10:42

Mám zahradu na vsi, kde, dovolím si tvrdit nikdo stromy nestříká proti ničemu. Ano, i takové oblasti jsou. A těm lidem je úplně jedno, zda se nějaká rezistence prolomí, či ne. Dobrý jabka se uskladní, špatný sežerou králící, nebo jdou do moštu, pálenky. Mám na zahradě poměrně starý Spartan, což není žádný rezistent. A kupodivu jsou plody většinu let bez strupovitosti a silněji se projeví jen v některém roce. Jen pro doplnění, kdybych nepostříkal angrešty proti padlí, nesklidím nic. 

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2460) - 52.103 (?), 8.10.2025 11:07

Mám podobnou zkušenost, na chalupě 640mnm mám také Spartany, Jonathany, Rubíny,  Malinové Hornokrajské a další a taky tady nikdo nestříká proti ničemu. Pravda ovšem je, že i tady se v posledních letech objevuje sazovitost a dříve tu nebyla.

Rubín v 640mnm 4.9.
Rubín v 640mnm 4.9.

host - 234.41 (?), 8.10.2025 13:28
Jedna věc je informovanost pěstitelů o limitech rezistence, druhá pak pravidelné, neopomenuté a jízlivé kopnutí si do rezistentů...
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?2.10.2025
Robotická sekačka na chalupu1.10.2025
Nestabilní pH v bazénu1.10.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Pila solo 63419.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?15.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz