Jak správně sadit jabloně

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319) - 77.39 (?)
3.3.2008 19:09

Jabloně můžete sázet kdykoli, pokud ještě nemají listy a půda není zmrzlá, tedy na podzim i na jaře, třeba i nyní. Jámu dělejte velkou podle kvality půdy.Vykopanou zeminu smíchejte s kompostem, fosforečné a draselné hnojivo nasypte na dno. Stromek zasaďte na kopeček (zemina časem slehne), přišlápněte,  a volně přivažte ke kůlu. 
   Na kořenech odstřihněte jen zaschlé konečky, řežte hlavně nadzemní část.  Miska kolem kmínku pro snazší zálivku se hodí, postřiky považuji první roky za zbytečné.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
crmartina - (5) - 197.72 (?), 3.3.2008 18:42, zobrazeno: 10499x

Dobrý den, chci se poradit, jak zasadit správně jabloně. Kdy na jaře můžu začít, do vykopané díry mám dát substrát nebo nějaké hnojivo? Mám kořeny zastřihnout, mám udělat ďolík kolem jabloně aby se tam udržovala voda při zálivce, kdy se začíná s postřikem. Děkuji za rady, jsem začátečník. S pozdravem Černá

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319) - 77.39 (?), 3.3.2008 19:09

Jabloně můžete sázet kdykoli, pokud ještě nemají listy a půda není zmrzlá, tedy na podzim i na jaře, třeba i nyní. Jámu dělejte velkou podle kvality půdy.Vykopanou zeminu smíchejte s kompostem, fosforečné a draselné hnojivo nasypte na dno. Stromek zasaďte na kopeček (zemina časem slehne), přišlápněte,  a volně přivažte ke kůlu. 
   Na kořenech odstřihněte jen zaschlé konečky, řežte hlavně nadzemní část.  Miska kolem kmínku pro snazší zálivku se hodí, postřiky považuji první roky za zbytečné.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz