Jak na neudržovanou jabloň?

hurvajska - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (190) - 119.76 (?)
19.9.2008 8:27

Bylinky, kytičky, drobné ovoce... to je moje.

Na ovocé stromy si nějak nentrofám. Přesto, že se o jednu jabloň již 10 let důsledně nestarám, letos se mi odměnila - viz. foto. Asi budu muset přehodnotit svůj přístup...

úroda
úroda
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

hurvajska - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (190) - 119.76 (?), 19.9.2008 8:27

Bylinky, kytičky, drobné ovoce... to je moje.

Na ovocé stromy si nějak nentrofám. Přesto, že se o jednu jabloň již 10 let důsledně nestarám, letos se mi odměnila - viz. foto. Asi budu muset přehodnotit svůj přístup...

úroda
úroda

Romisek - (20) - 39.21 (?), 22.9.2008 20:39

Znovu děkuji za nápady a milé rady... Abych vše ještě přiblížil. Pozemek není oplocen. Za jabloní je na severní straně les a na jižní straně Labe, je to vlastně slunná strana lesa. Zemina není moc kvalitní. Je to uměle vytvořený břeh za dob, kdy se Labe regulovalo... Je taková světlá a "betonová"...Kousek od ní mi mrkev rostla jako mrzáci, co nemohou do větší hloubky a byli z ní takoví "tlusťoši" :-)...Ale asi o 5 metrů je další jablůňka a ta plodí, sice červavá jablka, nikdo se o ni nestaral, ale snaží se chudinka. Děkuji i za radu, že se má mladým stromkům dávat častější zálivka a i v zimě, to jsem nevěděl...R.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319) - 85.27 (?), 22.9.2008 21:24

Přiznám se, že jsem ovocné stromy v zimě nikdy nezaléval. Nemám čím, potrubí je vypuštěné a sudy na dešťovku taky. Maximálně k nim přihodím sníh.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě14:21
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Pila8.7.2025
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz