jabloň (mošt)



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?)
16.10.2018 18:41

Mošt ze starých odrůd - renet - je kyselejší, ale obvykle proto, že i ty stromy jsou staré a jablka ne tak sladká jako z mladých, dobře živených. Tedy pomineme-li kyselé odrůdy, jako Bláhovo libovické, Ontario, aj. Dnes bych zvolil některé méně sladké velkoplodé pozdnější odrůdy - Produkta, Zuzana, Jonalord, či zmíněný Angold.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                     
host - 107.18 (?), 15.10.2018 13:49

Ano ten Topaz, je jeden z tipů na který jsem narazil, ale máte opravdu zkušenost s Topaz mostem není vysledek, ač kyselejší jablko opět velmi sladký mošt?

Ohledně těch renet, máte tip na nejakou která se dá pěstovat na M9-M106 a je slušně rodivá a dodá mi do moštu i kyseliny?

To je právě muj druhý tip a to boskopské červené (kožená reneta), ale nechci se vydávat do nejaké alternující málo rodící klasiky,

díky

ten Anglold určitě budu taky zvažovat, má být slušně odolný mrazu (při jarních mrazech netrpím přebytky na moštování) a má být "bezproblémový" a plodný..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Marek-TT - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (682) - 182.44 (?), 15.10.2018 14:58

Renety a vo všeobecnosti staré odrody si viem skôr predstaviť na semennom podpníku, no určite sa dajú pestovať aj na slabšie rastúcich podpníkoch. Skôr by bol problém zohnať konkrétnu odrodu na slabšom podpníku v nejakej ovocnej škôlke. Tie sa zameriavajú viac na nové odrody. Ten mušt bol vtedy zo Sudetskej renety, avšak vlastnú skúsenosť s pestovaním tejto odrody nemám. S pestovaním starých odrôd ešte len začínam, prvé stromy som vysadil minulú jeseň práve za účelom muštovania.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 16.10.2018 18:41

Mošt ze starých odrůd - renet - je kyselejší, ale obvykle proto, že i ty stromy jsou staré a jablka ne tak sladká jako z mladých, dobře živených. Tedy pomineme-li kyselé odrůdy, jako Bláhovo libovické, Ontario, aj. Dnes bych zvolil některé méně sladké velkoplodé pozdnější odrůdy - Produkta, Zuzana, Jonalord, či zmíněný Angold.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů10:55
Nářadí pro průklest vysokých stromů9:50
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika