Hlavní terminál

host - 176.18 (?)
26.10.2009 21:44

Kupte raději prostokořenné s terminálem, v kontejnerech jsou zbytečně drahé a kotlové koruny se rády rozlamují. Navíc nevídíte do květináče, jak vypadají kořeny.           Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 31.30 (?), 26.10.2009 8:44, zobrazeno: 3809x

Dobrý den všem přispívatelům diskuse a prosím o odpověd na mou otázku. Hodlám do nově nabyté neosázené zahrady několik ovocných stromků jako solitéry a jabloně s hrušněmi jako stěnu. Mám ale několik otazníků při výběru stromků, v zahradnictví jsem viděla jabloně v kontejnerech v zapěstovaném tvaru, kterému byl ale odstraněn hlavní terminál a větve vyrůstají z kmínku dokola. Co se bere v tomhle tvaru za terminál? Při pěstování do stěny se mají dle literatury obývat hlavní terminály ve směru stěny, ale co mám ohnout teď? Nebo je lepší koupit prostokořenný a zastřihnout dle potřeby? Prosím o radu Vás, zkušených zahrádkářů. Mé zahrádkářské zkušenosti jsou zatím v plenkách a v literatuře.

Děkuji Alice.

host - 176.18 (?), 26.10.2009 21:44

Kupte raději prostokořenné s terminálem, v kontejnerech jsou zbytečně drahé a kotlové koruny se rády rozlamují. Navíc nevídíte do květináče, jak vypadají kořeny.           Lída

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 250.138 (?), 27.10.2009 8:50

Co se bere jako terminál? Nehledejte v tom žádnou vědu.když chcete pěstovat stromky ve stěně tak jde o to, že musíte patra ve stěně pěstovat postupně. Až vám doroste, zesílí spodní patro, pak teprve můžete stromek pustit výš. Kdybyste ho pustila do narůstání dalšího vyššího patra, dokud to spodní není dost silné, tak stromek vrhne většinu síly do budování horních pater a spodní zůstanou slabá. A proto je nejlepší ohnout ten terminál, Ale pokud tam máte nějaké větvičky a jsou ve vhodné výšce, tak nechte dvě, ty ohněte každou na jinou stranu a zbytek ustřihněte.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz