Auralia
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 70.216 (?), 16.12.2011 21:25, zobrazeno: 35344x
Váš příspěvek mě opravdu potěšil pane Mittwochu. Byl bych rád, kdyby jste se ozýval častěji. Odbočím teď opět k mému oblíbenému tématu. Věřte nebo nevěřte, ale já mám rád i třeba takovou obyčejnou Auralii. Té příchuti z Coxky mnoho nepobrala, ale pokud chci sáhnout po osvěžujícím sladkokyselém jablku, tak sáhnu právě po ní. Její plody jsou sice velmi nevzhledné, malé, bez ošetření strupaté, ale oceňuji u ní určitou plnost chuti. Pan Vlastimil mně dá možná "za uši", že tady hájím taková nehezká jablka, ale je to prostě tak. Na druhou stranu se pan Vlastimil pěkně vyjádřil o staré dobré chuťové klasice z Kanady a USA. Mám stejnou potřebu jako on. A přidal bych ještě samozřejmě křížence Cox. renety (Anglie, Nový Zéland, Německo a našeho pana Bláhu)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 147.90 (?), 18.12.2011 14:24
Že nejsou plody lákavé napohled, to může být i plus. Mám je na víkendové zahradě hned u cesty nikdy se nestalo, že by zloděj dostal chuť .
Skvělá vlastnost Auralie je, kromě chuti, taky její trvanlivost, při uskladnění se nekazí ani plody, které byly trochu poškozené, poranění se zatáhne, zahojí, a nehnije. Hanča
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 33.30 (?), 17.10.2016 20:53
Tak letos aurálie opět super chuť. Loni chytila sazovitost.Letos ovšem dobře zaplodila. Vyžaduje důkladnou probírku. Podle mne je chuť kořenitá, výborná. Sice nevím jak chutná coxova reneta, ale aurálie je chuťově vynikající. Asi bude záležet na daném stanovišti a nadmořské výšce, ale to se týká jakékoli odrůdy ovoce. Něco je někde výborné, někde jinde pouze průměrné. Není nad osobní zkušenost. Vést dlouhé diskuze o tom, že je nějaké odrůda chutnější než druhá je celkem bezpředmětné.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|